İzmir için sıkı bir çalışma programı oluşturuldu

İzmir Kent Federasyonu (İZKEF)'e bağlı dernek başkanları ile İzmirliler Derneği (İZDER) yönetim kurulu üyeleri kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. İZKEF ve İZDER olarak kısa bir süre önce gerçekleşen genel kurulların ardından yeni oluşan yönetim kurulu üyelerinin bir arada olması tanışması, yüksek bir motivasyona dolayısıyla da güçlü bir sinerji oluşumuna neden oldu. Toplantıda toplantı gündemi gereği bayram sonrası hayata geçirilmesi planlanan projeler ve çalışma gruplarının teşkilatlanma programları ele alındı.

Başkan yokuş Başkanlık etti

İZDER, İZKEF ve aynı zamanda İzmir Dernekler Konfederasyonu (İZDEKON) Başkanı Turgay Yokuş başkanlığında gerçekleştirilen İZKEF'e bağlı dernek başkanları ile İZDER yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının katıldığı toplantıda Kadir Karagül, Edibe Dinçel, Fulya Omaç, Mert Öğüçlü, Hakan Uygun, Şaziye Gökmen, Duygu Çırak, Kıvanç Dinçsalman, Ahmet Salgın, Osman Cengil, Nihan Sevgin, Harun Cici, Erdem Hotan, Seren Gülşahin, Bülent İoekçi, Mehmet Can, Recep Çöpten, Arzu Yolcu, Vedat Taşbölen, Sibel Köroğlu, Yeliz Horzum, Vahit Dağ, Onur Karaca, Mehtap Atılgan, Mehmet Güney Hardaloğlu ve Özgün Aktepe Küçükyalı PTT Oteli Çatı Restaurant’ta hazır bulundular. Diğer üyeler ise mazeretleri nedeniyle katılamadılar.

Komisyonlar...

Toplantıda şu komisyonların oluşumuna ve çalışma alanlarına yer verildi:

Sanayici – İş İnsanı ve Esnaf Komisyonu, Siyasi Partiler- Yerel Yönetimler, Halkla İlişkiler, Basın, Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama, Sosyal Faaliyetler, Sportif Faaliyetler, Eğitim, Hukuk, Sağlık, Çevre, Kültür – Sanat, Teşkilatlanma ve Tarımsal Faaliyetler.

Biz İzmir için birlikte çalışmaktan mutlu oluruz

İZDER, İZKEF ve İZDEKON Başkanı Turgay Yokuş, toplantı sonrası yaptığı özel açıklamada bayram sonrası için sıkı bir çalışma programı oluşturduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öncelikle İZKEF'e bağlı derneklerin asil ve yedek yönetim kurullarından ve hatta üyelerimizden söz konusu komisyonlarda görevlendirmeler yapacağız. Önümüzdeki Eylül-Aralık dönemi için kısa, orta ve uzun vade şeklinde projelerimizi 1 Eylül’de hazır olacak şekilde takvimimizi oluşturmuş olacağız. Kuruluş misyonumuzda olduğu gibi İzmir'in tarihi, kültürü, turizmi, ekonomisi, sağlığı, eğitimi, trafiği gibi alanlarda çalışmalar yapmaya ve İzmir için elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. STK Akademisi projemizle 8 aylık bir eğitim programıyla 100’er kişilik gruplar halinde 600 STK başkanı eğitim alacak. İlçe çalıştaylarımız sürecek. Maddi durumu iyi olmayan memur ve öğretmen adaylarına (her yıl bin kişiye) 10 tam günlük ücretsiz KPSS eğitimi verilecek gibi projelerimizle yine İzmir’in sosyal, kültürel, ekonomik anlamda katkı vermeye, sorunlarını çözmeye çalışacağız. Bu çalışmalarımıza İzmir’de doğan İzmir’de doyan ve kendini İzmirli hisseden özellikle genç arkadaşlarımız ve saygıdeğer kadınlarımız da arzu ederlerse katılabilirler. Biz İzmir için birlikte çalışmaktan mutlu oluruz. Bu toplantı vesilesiyle de yaklaşan Kurban Bayramının tüm İslam alemine tüm yurdumuza ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

Bir sonraki toplantının 18 Temmuz’da yapılmasına karar verilmesinin ardından bayrama kadar bir araya gelmeyecek olan İZKEF'e bağlı dernek başkanları ile İZDER yönetim kurulu üyeleri erken bayramlaşma yaparak, sonrasında da günün anısına fotoğraf çekildiler.

İDO Genel Müdürü Orhan’dan hasar açıklaması İDO Genel Müdürü Orhan’dan hasar açıklaması