Toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Karamercimek ve yönetim kurulu üyeleri Bayram Koçgündüz ve Uğur Bezcioğlu katıldı.

24 Haziran 2018 Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden istenilen sonuçla çıktıklarını dile getirin Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, 2 AK Partili milletvekili ile TBMM’de Yalova’ya hizmet everecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Yalova’nın daha iyi hizmetler alması noktasında, 2 milletvekiliyle çalışmalara başladıklarını dile getiren Öztabak, ‘2009 Mart ayında yapılacak olan Mahalli Seçimlerde Yalova Belediye Başkanlığını da kazanarak bu kent için çok verimli hizmetler yapacağız. Kentin en büyük sorununun, AK Partili olmayan bir belediyenin yönetiyor olmasıdır. Yalova Belediyesi yapmakla sorumlu olduğu işleri yapmıyor. CHP’li Yalova Belediye Başkanının işlerini de yapar duruma geldiklerini söyledi.

Öztabak, ‘Başarımız, Genel Merkez ve Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edildi’

Öztabak açıklamasını şu sözlerle sürdürdü, ’24 Haziran seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız %52’nin üzerinde oy oranı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni sistemindeki ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. Yalova’da da bir başarı elde ettik. Yalova’da 3 milletvekilinden 2 tanesini Ankara’ya gönderdik. Seçim başarımız üst düzeydedir. Bu başarımız, AK Parti Genel Merkez düzeyinde ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir edilmiştir. AK Parti olarak dünden bugüne daha güçlüyüz. Dün 1 tane milletvekilimiz vardı, bugün 2 tane. Bugüne kadar Yalova’da 2 milletvekili seçiliyordu. Ancak Yalova’da hep AK Partili milletvekillerimiz iş yapmıştır. Sayın Muharrem İnce’nin 16 yıllık milletvekilliği noktasında Yalova’ya hizmeti olmamıştır. Yalovalı hemşerilerimiz kendisini Cumhurbaşkanlığına da uygun görmemişlerdir. 2 milletvekilimiz ile daha güçlüyüz. 30 Mart 2019’da yapılacak yerel yönetim seçimlerinde de daha başarılı sonuçlar elde etmek suretiyle tüm belediyeleri, özellikle Yalova Belediyesi’ni almak suretiyle topyekûn yeniden bir hizmet kervanını başlatmak istiyoruz’ dedi.

Öztabak, ‘Yalova’nın Belediye Başkanı’nın yapması gereken işi biz yapıyoruz’

Öztabak en büyük eleştirisini Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a yönelik yaptı; ‘Arıtma işi yapan YASKİ’nin, Yalova Belediyesi’nden 5 trilyon alacağı var. UEDAŞ’a yapılacak enerji bedelleri o kadar birikmiş ki, 7-8 milyona kadar çıkmış. Yalova Belediyesi, bu birliğe borcunu ödemediği için Yalova’mızda felaket bir sonuca yol açılabilirdi. Meliha Akyol Vekilimiz ile oturduk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı arayarak meseleyi çözdük. Elektrikler kesilecek, bu arıtma tesisi işlem göremeyecekti. Bu durum Yalova’da bir sürü bulaşıcı hastalıklara yol açabilirdi. Bunu göze alan bir belediye yönetimi söz konusu. Borcu olmasına rağmen, bu birliğe ödeme yapmadı. Son anda milletvekilimiz ile bu işi aşmış olduk. Yalovalıları bu tehlikeli durumdan kurtarmak için Vefa Salman kılını bile kıpırdatmadı. Yalova’nın belediye başkanlığını da biz yürütmüş olduk. CHP’li belediyeler bizi dinlerlerse zaten problem kalmaz. Bizim önerilerimiz dikkate alınmazsa, Yalova’mız için güzel olmayan sonuçlara sebebiyet verirler. İnşallah 30 Mart 2019’da bu durumu da değiştirmek suretiyle, kaybolan 5 yılı kazandıracak, gayret ve çalışma ile bütün AK Parti camiası olarak Yalova’mızın bir adım daha ileri gitmesi için var gücümüzle çalışacağız. Biz; Yalova’yı seviyoruz, Yalova bize inanıyor ve güveniyor. Biz de Yalova’nın güvenini asla boşa çıkartmayız’ dedi.

Birçok konuda Yalova Belediye Başkanıyla ayrıştıklarını dile getiren Öztabak, ‘Bunun sıkıntısını Yalova halkı yaşıyor’ şeklinde konuşmasını tamamladı.

Akyol, ‘Halkımız bizi seçip görevini yaptı, şimdi iş yapma sırası bizde’

Daha sonra söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise, ’24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yalova halkının kendilerine teveccüh gösterdiğini söyleyerek, kentin sorunlarına Ankara’da Ahmet Büyükgümüş ile beraber çözümler getireceğini söyledi.

TBMM’de yemin ettikten sonra, Yalova’nın sorunlarının tespiti için teşkilat olarak çalışmalara başladıklarını söyleyen Akyol, ‘İlk olarak Enerji Bakanlığı ile iletişime geçerek, YASKİ’nin elektrik borcunu öteledik. Bu soruna müdahale etmesiydik, Yalova bu yaz aylarında 5 kat çoğalan nüfusuyla fosfektif kukusuyla karşı karşıya kalacaktı. Biz bu sorun yaşanmadan gereken müdahaleyi yaptık. Sorunu ötelemeyi başardık’ dedi. 

Konuşmasını 24 Haziran da yapılan seçimlerin değerlendirmesiyle sürdüren Akyol, ‘Yalova’da çok güzel bir seçim süreci geçirdik. Bu sonucu sizlerin takdiri ile aldık. Türkiye ortalamasının 2.5 puan üzerine çıktık. Bu sonuç, halkımızın bize gösterdiği teveccühün ne kadar özel, ne kadar güzel olduğunun bir göstergesidir. Yalova’da Türkiye ortalamasının üzerine çıkmak halkımızın bize gösterdiği teveccühün kanıtıdır. Genel Başkanımızdan ne gördüysek, onları uyguladık. Biz halkımıza sevdalıyız, çalışmalarımızı hep büyük bir aşkla, sevdayla yaptık. Diğer partiler gibi toplum mühendisliği yapmadık. Çalışmalarımıza köylerden başladık. Semt-semt, sokak-sokak, mahalle-mahalle nasıl seçim öncesi çalıştıysak, şimdi de aynı yolda hep birlikte yürüyoruz. Bizler; Yalova’mıza ve Yalova halkına sevdalıyız. Onlar bizlere oy vererek güvenlerini gösterdiler, şimdi iş yapma sırası bizde. Yalova yeni dönemine başladı. Yalova’nın artık 2 vekili var. Üstelik 1 tanesi kadın. Halkımıza verdiğimiz sözü tutmaktan başka gayemiz yok’ şeklinde konuştu.

Büyükgümüş, ‘Ülkemiz ve Yalova için kolları sıvadık’

Daha sonra söz alan Yalova AK Parti’nin çiçeği burnunda genç Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise yaptığı konuşmasında, ‘Öncelikle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 24 Haziran 2018 akşamı AK Parti, Milletimizin teveccühü ile tekrar iktidara gelmiştir.

AK Parti Milletin partisidir. Gücünü Milletten alan bir partidir. Recep Tayip Erdoğan, AK Parti’de olduğu müddetçe hep kazanan olacaktır. Ülkemiz ve Yalova için kolları sıvadık. Çiftlikköy Etibank Tesisleri’nin Yalova Üniversitesine tahsisi ve Uluslararası Bilim Merkezi olması noktasında çalışmaları başlattık. Şehir Hastanesi’ne başlanması noktasında çalışmalar yaptık. Yalova Şehir Stadyumunun kentin başka bir noktasına taşınarak, Millet Bahçesine dönüştürülmesi için de girişimimiz var.

Biz milletvekillerinin ortaya koymuş olduğu çalışmalar ve performans önümüzdeki seçim sonuçlarını daha da etkiyecektir. Uzun yıllar Yalova’da kadın kolları başkanlığı yapmış Meliha Akyol Vekilimiz ve tecrübeli yönetimimiz ile şuur ve inancımızla çalışmalarımıza başladık. Biz inanıyoruz ki arkasına dualar almış bu ‘Adam’ kazanmaya devam edecek. ‘Milletin Adamı’ olarak arkasına milletin desteğinden başka hiçbir şey almamıştır. Biz de Yalova’da, Türkiye’deki sonucun ötesinde bir başarı ile bitirmiş olduk. 1 olan vekil sayımızı 2’ye çıkardık. Bu başarıyı Mart 2019’a taşımamız en büyük hedefimiz. 24 Haziran’da AK Parti çok net bir sonuç elde etti. Bizim şu an itibariyle milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını masaya yatırdığımızda Yalova’da kazanmayacağımız hiçbir belediye yok. Eğer biz vakit Yalova vakti diyorsak, büyük bir heyecanla Mart 2019’a hazırlanmalıyız. 24 Haziran’da Yalovalı seçmen; samimiyete, projeye, birliğe ve beraberliğe oy verdi. Kendisine üsten bakanlar, ben bilirim diyenler, Yalova siyasetinde başarısızlığa mahkumdur. Sonuçta kendisi de Yalova seçmeninin iradesini temsil etmektedir.

CHP’den Yalova Milletvekili seçilen Özcan Özel’i kutluyor, kendisine başarılar diliyorum. Özcan Bey’le uyum içerisinde çalışıyoruz. Kendisine da bu anlamda teşekkür ediyorum. Polemiklere giren milletvekilleri olmadan, seçim zamanında oluşturmuş olduğumuz nezaketle çalışmalarımızı 5 yıl boyunca sürdüreceğimize inanıyorum. Böyle olursa Yalova’mız kazançlı çıkar’ dedi.

Basın mensuplarının sorduğu soruları cevaplayan, Akyol, Büyükgümüş ve Öztabak yaklaşık 1 saat süren basın toplantısına katılan medya mensuplarına teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdılar.

Haber: Elif Tuzlacıoğlu