“Beceriksiz insanlara da bu ülkeyi yönettirmeyeceğiz”

Divan Başkanlığını Memleket Partisi Yalova İl Başkanı Ertan Şener’in yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongreye katılan Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, gündemi değerlendiren bir konuşma yaptı.

Özel konuşmasında partinin kısa sürede hızla gelişmesinde değindikten sonra, ülke gündemini sarsan konular hakkında; “Ülkemizin ormanları, bizim ise ciğerlerimiz yanmakta. Bizim için orman yakan kişinin dağ da Mehmetçiğe kurşun sıkandan farkı yoktur. Partimizin kuruluşunun temel ilkelerinden biri de doğaya ve çevreye saygı duymaktır. Tek adam hükümeti bu yangınlarda yetersiz kalmış, beceriksiz davranmış, sınıfta kalmıştır. Memleket Partisi olarak doğaya ve çevreye saygısı olmayanları partimizin kapısından içeri sokmuyorsak; doğasını, çevresini, ormanını koruyamayan beceriksiz insanlara da bu ülkeyi yönettirmeyeceğiz.’’

Özel “Siyasete nezaketi ve mizahı geri getireceğiz”

Geçtiğimiz gün açıklanan YKS sonuçları ülkemiz eğitiminin içler acısı halini ortaya çıkardı. Ne olduğu belli olmayan sığınmacılara 40 milyar dolar harcayanlar, pandemi sürecinde eğitime bir yatırım yapamadıklarından bu süreçte çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatlarını harcamışlardır.

Ülkemiz şu anda yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar üçgenin ortasında kalmıştır.

Yüzsüz iktidar ile beceriksiz muhalefetin göstermelik yaptığı icraatların arasına sıkışmıştır. Eğitimin, sağlığın ve adaletin siyaseti yapılmaz, hizmeti verilir. Memleket Partisi iktidarında doğamızı, ormanlarımızı, yavrularımızın eğitim hayatlarını da geri alacağız. Birlikte başaracağız. Memleket Partisi olarak her türlü ayrımcılığın karşısında duracağız. Siyasete nezaketi ve mizahı geri getireceğiz. Toplumdaki ayrışmaya son verip tüm halkımıza hoşgörüyle bakacağız.” Dedi.

Şener “Muhalefet ne kadar söylese de iktidar önlem almıyor”

Gelir ve giderlerin sıfır olarak açıklandığı kongrede seçime gidilmeden önce konuşma yapan İl Başkanı Şener ise ülke gündemini ilgilendiren sıcak konularda hükümete eleştiriler yöneltti.

Şener yaptığı açıklamada, “Ülkemizde maalesef orman yangınları çoğalarak artıyor. Hepimizin içi yanıyor. En çok üzüldüğümüz şey ise doğal afetlerde kaybettiğimiz canlarımız.

Devleti yönetenlerin bu konularda tedbirlerini bir an önce almaları gerekiyor. Muhalefet partileri ne kadar söylese de iktidar bununla ilgili bir önlem almıyor.

Memleket Partisi İzmir Milletvekilimiz 2011 yılında Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları ile ilgili bir önerge vermişti ama Bakan Pakdemirli, ‘Yeterli uçağımız var’ diyerek herhangi bir işlem yapmamıştı.

Umarım devlet bundan sonra bu konuda daha ciddi tedbirler alır. Kaybettiğimiz her canlı için üzüntülüyüz. Bir canı, bir canlıyı daha kaybetmeyiz temennisindeyim.” Şeklinde konuştu.  

Faaliyet ve çalışma raporunun okunmasının ardından yapılan seçimde, Memleket Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanlığı seçimi yapıldı. Tek aday Macide Aras, Memleket Partisi Çiftlikköy İlçe Başkanı seçildi.

Haber/Serap Rukiye Polat