Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, ilçede bulunan tüm kamu kurumlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı yaptı. Kaymakam Özyiğit ilçe genelinde virüse yönelik tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Düzenli aralıklarla ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapıyor

Çin'de baş gösteren ve tüm dünyayı tehdit eden Corona virüsü salgını ile mücadele çalışmaları devam ederken, salgının olmadığı ülkemizde de tüm tedbirler alınıyor. Bu kapsamda Altınova Belediyesi, halkın yoğun olarak kullandığı toplu taşıma araçları ve ortak kullanım alanlarında düzenli aralıklarla ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapıyor.

Yılmaz, ‘’Çalışmalarımızı sıklaştırdık’’

Altınova Belediyesi Garaj Amirliğine bağlı ekipler, toplu taşıma hizmeti veren belediyeye ait otobüsleri, tek tek ilaçlanıyor. Temizlik çalışması yapıldıktan sonra özel kıyafet giyen ekipler, özel maddeler ile Corona virüsü başta olmak viral enfeksiyon ve virüslere karşı dezenfekte işlemi yaptı.
İlçe genelinde toplu taşımada kullanılan araçlar ve ortak kullanım alanlarında düzenli aralıklarla dezenfekte çalışması yaptıklarını belirten Altınova Belediyesi Garaj Amiri Yusuf Yılmaz, Corona virüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında ilaçlama çalışmalarını daha da sıklaştırdıklarını söyledi.

Karaca “Gönül rahatlığıyla taşıma araçlarını tercih edebilirler”

Vatandaşlarda Corona virüsü ve viral enfeksiyonlara karşı ciddi tedirginlik olduğunu anlatan Altınova Belediyesi Altınova Belediyesi Fen İşleri Amiri Yük. İnşaat Mühendisi Kubilay Karaca, “Altınova Kaymakamımız Regaip Ahmet Özyiğit ve Altınova Belediye Başkanınız Dr. Metin Oral’ın talimatıyla, son aylarda Çin başta olmak üzere diğer ülkelerde de görülen corona virüsü, viral enfeksiyon ve diğer virüslere karşı belediyemize ait otobüslerde ekiplerimiz ilaçlama ve dezenfekte işlemini geçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını daha sağlıklı bir şekilde kullanmaları için bu işlemleri belli periyotlarla yapıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla toplu taşıma araçlarımızı tercih edebilirler" dedi.

Özyiğit, “Tedbirler alındı”

Altınova İlçesi genelinde Corona virüsüne karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden Altınova Kaymakamımız Regaip Ahmet Özyiğit, “İlçemizde ve Yalova’mızda herhangi bir virüs durumu söz konusu değildir. Tüm belediyelerimize, resmi ve özel kurumlara gerekli talimatlar verildi. Vatandaşlarımızın güvenliği ve sağlığına yönelik alınması gereken tüm tedbirler alındı. Çalışmalarımız ve tedbirlerimiz aralıksız devam edecektir” diye konuştu.