Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yemekte konuşma yapan Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz, iftara katılım sağlayan tüm davetlilere teşekkür etti.

Durmaz, “Altınova’da Erzurum nüfusuna kayıtlı bin 482 kişi yaşamaktadır”

Durmaz konuşmasının devamında, bütün yönetim kurulu üyelerinin kararı ile dernek başkanlığını devraldığını söyleyerek, “Dernek yönetimimiz ilk günkü haliyle devam etmektedir. Bu görevin onur verici olduğu kadar ağır ve sorumluluk isteyen bir görev olduğunun farkındayım. Altınova’mız kozmopolit bir yaşam alanıdır. Altınova ilçe merkezinde yaklaşık 5 bin kişilik bir nüfusa sahibiz, Altınova’da Erzurum nüfusuna kayıtlı bin 482 kişi yaşamaktadır. Bu Türkiye İstatistik Kurumu verileridir.  Altınova’da bu kadar yoğun yaşayan bir topluluğun dernek başkanı olmak onur verici olduğu kadar, ağır ve sorumluluk da getirmektedir. Bunun farkında ve bilincindeyim.

Derneğimiz, Altınova’da bir farklılık oluşturmak için değil, tüm ülkemizde olması gerektiği gibi kendi kültürümüzü yaşatıp ülke kültürüne katkı sağlamak için vardır. Dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşları gibi partiler üstü bir yapıya sahibiz. Ancak ülkemizin ve Altınova’mızın birlik ve bütünlüğüne hizmet etmekte diğer sivil toplum kuruluşları gibi bizim de başta gelen görevimizdir” Dedi.

Durmaz, “Önce Altınovalı sonra Erzurumluyuz”

Erzurum’da 600 bin Erzurumlunun yaşadığını vurgulayan Durmaz;“Gurbette ise 5 milyon 600 bin Erzurumlu yaşamaktadır. Bizler de 1482 kişi olarak, Altınova ilçe merkezinde yaşayan Altınova’lı Erzurumlularız.

Dernek üye sayımız Altınova ilçe merkezinde 12 üzeri olarak bin 192 kişiden oluşmaktadır. Altınova’nın beldeleri olan Subaşı, Kaytazdere ve Tavşanlı’da da yapılanmamız devam etmektedir. Bizler de Altınova’da yaşayan herkes gibi günümüz itibari ile önce Altınovalı sonra Erzurumluyuz. Temel amacımız Altınova insanına yöre farkı gözetmeksizin hürmet ve hizmet etmektir. Bundan dolayı derneğimizin isminde Anadolu ve Altınova ibareleri öncelikli olarak zikredilmiştir” şeklinde konuştu.

İftara gelen konuklarla tek tek ilgilenen, Altınova Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz ve yönetim kurulu üyeleri, davetlilerle yakından ilgilendiler. Haber: Samet Berad Bicup