Orhangazi Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Başkanı Durmuş Turan ve 20 kişiden oluşan yönetiminin örnek dayanışması, Orhangazi ilçesi başta olmak üzere, Türkiye’nin hemen hemen her tarafında övgüyle söz ediliyor.

Bir önceki dönem Orhangazi Belediye Başkanı, hemşerileri Neşet Çağlayan’ı AK Parti’den seçilmesini sağlayan Dernek yönetim ve üyeleri, 22 bin Erzurumlu nüfus ile ilçenin yönetiminde söz sahibi olmuş, memleket sevdalılarıyla dolu.

Ramazan’ın 11. Günü, iftarını Orhangazi Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin sofrasında oruçlarını açanlar arasında, gazetemiz imtiyaz sahibi, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Yalova Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yakup Taşçı ve MİSİAD Yalova İl Başkanı Fatih Us ile Saadet Partisi Orhangazi İlçe Başkanı Yakup Yıldırım vardı.

Büyük emek ve gönüllük içinde yapılan ve ikram edilen iftar yemeği ile oruçlar açıldı. Sonrasında çay eşliğinde sohbetler edildi. 

Orhangazi Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Durmuş Turan, gazetemize yaptığı açıklamada, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Turan, ‘’2011 yılında Orhangazi’ye geldim’’

Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Durmuş Turan ‘’1977 Erzurum Pazar Yolu Köyündenim. 2011 yılında Orhangazi’ye geldim. Devlet memuru olarak 2011 yılından bu yana Orhangazi’de görev yapıyorum. 2020 yılı itibari ile de Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanlığını yürütüyorum. Şu an için 270 üyemiz mevcut. 

Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği 1995 yılında Hasan Döngezer tarafından kuruldu. 1995 yılı itibariyle ara vermeksizin, 12 Aralık 2021 de mevcutta bulunduğumuz toplamda 450m2 olan dernek merkezimizin açılışını gerçekleştirerek, çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Turan, ‘’Her gün takriben 130 kişiye iftar veriyoruz’’

Orhangazi Erzurumlar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi olarak birçok faaliyetimiz var. Ramazan ayında; fakirin, yoksulun, yetimin, öksüzün, öğrencinin, yolda kalmışın yanında oluyoruz. Ramazan ayını rahmet ayı olarak gördüğümüz için yönetimle beraber, hayırlı ve güzel bir hizmeti yapma gayreti içindeyiz. Hemşerilerimize, Orhangazi’de yaşayan insanlarımıza karşı birlik ve beraberlik kardeşlik duygusu içerisinde,  Orhangazi Erzurumlar Kültür ve Dayanışma Derneği olarak, her gün takriben 130 kişiye iftar veriyoruz.

Turan, ‘’İhtiyaç sahiplerine, erzak kolisi ve alışveriş kartlarını ulaştırıyoruz’’ 

Bu sene de Ramazanı dolu dolu yaşıyoruz. Ramazan ayı başladığından bu yana her gün evlerde ve yurtlarda kalan öğrencilerimize, Orhangazi Belediyesi’nin temizlik işçilerine, yoldan geçen misafirlere, herkese iftar soframızda yer veriyoruz.

Her gün, takriben 100 ile 150 kişiye iftar sofrası kuruyoruz. Bazen de sahur da veriyoruz. Maddi olarak da, zekâtlarını dağıttığımız arkadaşlarımız mevcut. Yardımseverlerle; fakirlere, fukaralara dokunmaya çalışıyoruz.

Erzak kolileri ile alışveriş kartlarını, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da biz ulaştırıyoruz. Ramazan ayını dolu dolu yaşamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar muhtaç olan, ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı oluyoruz. 

Bu çalışmaları, yönetimimizden gönüllü bir ekip ile yapıyoruz. 21; inanmış, güvenmiş, kendisini hizmete adamış yönetim kadromuzla, bu işleri yürütmeyi başarıyoruz.

Turan, ‘’Bundan sonra ki en önemli hedefimiz ‘Erzurum Günleri’ etkinliği

Bundan sonra ki hedefimiz Orhangazi’de birliğimizi daha da pekiştirmek daha da kuvvetlendirmektir. Allah nasip ederse, 2022’nin 19, 20, 21 Ağustosunda, ‘Erzurum Günleri’ etkinliğinin ilkini Orhangazi’de gerçekleştireceğiz. Bu etkinlik ilk olacak ama geleneksel hale gelecek. Birincisiyle bırakmayacağız. ‘Erzurum Günleri’ etkinliğini güzel bir şekilde ihya edeceğiz. Öyle tahmin ediyorum ki, bu havzada; İstanbul’dan İzmir’e varıncaya kadar bir ilk olacak ve ilkliğiyle dillere destan bir şekilde gerçekleşecek.

Turan ‘’Biz birlikte güçlüyüz’’

Orhangazi nüfusun 4/1’i Erzurumlu. Bu kitle haliyle hem siyasi, hem ekonomik olarak birçok şeyi başarabilecek güçte. Bundan bir dönem önceki Orhangazi Belediye Başkanının Orhangazi de seçilmesini sağlayan bir nüfusa sahibiz. Şu an için siyasete ‘şunu belediye başkanı seçeceğiz’ diye bir iddiamız yok. Bizim iddiamız, birliğimizi pekiştirmektir. Biz, siyasetin üztünde değiliz. ‘Şunu, bunu yapacağız’ diye bir kaygımız yok. Orhangazi’de, Erzurumlular olarak güçlü birliktelik, sağlıklı bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Son olarak, kıymetli hemşerilerimize şunu ifade ediyoruz, ‘Biz birlikte güçlüyüz. Hep birlikte olursak, bizim başaramayacağımız hiçbir şey olmaz.’’ Şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Yalova’da bisiklet yolu ağı büyüyor Yalova’da bisiklet yolu ağı büyüyor