İl Müdürü Parıldar, beraberinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya ve denetim ekipleri olduğu halde Yalova’da görev yapan basın mensuplarını2017 yılında İl Özel İdare Müdürlüğü desteğiyle İl Müdürlüğümüze kazandırılan “Yalova” adlı su ürünleri denetim gemisiyle gezdirerek Marmara Bölgesinde gerçekleştirdikleri su ürünleri denetimleri hakkında bilgiler verdi.

Suat Parıldar gazetecilere verdiği bilgide; 2017 yılında İl Özel İdare Müdürlüğü desteğiyle envanterlerine kazandırılan “Yalova” adlı 12 metrelik denetim gemileriyle Kocaeli'den, Bursa'ya kadar uzanan Marmara Denizinin geniş bir alanında etkin denetimler yaptıklarını ifade etti.

Parıldar, "Denetim gemimiz “Yalova”, Marmara'da su ürünleri kontrol ve denetimi açısından çok önemli görevler yapıyor. 2017 yılının nisan ayında aldığımız gemi ile denetim kabiliyetimiz önceki yıllara göre arttı. 7 metrelik bir teknemiz daha var. Diğer teknemiz dalgalı havalardaki denetimlerimizde bize zorluklar çıkartıyordu. Her türlü teknik donanıma sahip 12 metre boy, 3.60 metre genişlik, 0.80 metre droft ve 30 knot hız yapabilen bu yeni gemimiz personel güvenliğimiz açısından da çok daha iyi. Biz Kocaeli'den Bursa'ya kadar uzanan Marmara Denizinin geniş bir bölümünde etkin denetimler yapıyoruz. Geçen yıl yaptığımız 765 denetimin 116'sı deniz denetimi. Bu 116 gün, gece gündüz denetim yapmışız. Arkadaşlarımız senenin 3'te birini denizde geçirmişler. Bunun da çoğu gece denetimleri. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubemizde 7 denetim personelimiz var. İlçelerdeki personelleri de zaman zaman değerlendiriyoruz. Su ürünleri denetim ekibimiz Türkiye'de örnek bir ekiptir. Marmara bölgesinde ağırlıklı olarak kaçak midye avcılığıyla mücadele ediyoruz” dedi

Suat Parıldar’ın verdiği bilgilerin ardından Yalova açıklarındaki bir balıkçı gemisinde gazetecilerle birlikte örnek bir denetim gerçekleştirildi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya denetim esnasında Balıkçı gemilerinde bulunması gereken belgelerden ve balıkçıların avlanma esnasında dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgiler verdi.