“Kuş Oteli” olarak da adlandırılan Hersek Lagünü, turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Alanı son olarak, İlim yayma Cemiyeti (İYC) Kocaeli Karamürsel Şubesinde kurslara katılan öğrenciler ziyaret etti.

Yalova’da okuldan bilgisayar çaldı, Kütahya’da yakalandı Yalova’da okuldan bilgisayar çaldı, Kütahya’da yakalandı

240 kuş türü

‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak tescillenen, 240 kuş türünü alanda ağırlayan Hersek Lagünü, ilgi odağı olmaya devam ediyor. İlim yayma Cemiyeti Karamürsel Şubesinde kurslara katılan öğrenciler ve eğitmenler, Altınova Hersek Lagününü ziyaret etti.

Bölgeyi gezdiler

İlim yayma Cemiyeti Karamürsel Şubesinde kurslara katılan öğrenciler ve eğitmenlere; Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi görevlisi Muhammed Said Özkan ile Altınova Belediyesi Hersek Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde görevli Ziraat Mühendisi Alihan Sevinç tarafından Hersek Bölgesiyle ilgili bilgiler verildi.

Doğa Pasaportu aldılar

Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne hayran kalan öğrenciler, Doğa ve Hayvanları Koruma Gönüllüleri Sözleşmesini de içeren Türkiye'nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa Pasaportunu da alarak oldukça keyifli bir gün geçirdi.