Kent Konseyi Yönetimi, göreve yeni seçilen YATUB Başkanı Sinan Acar’a tebriklerini iletti. Daha sonra heyet ve Başkan Acar Yalova’da ve Termal de turizmin her yönüyle geliştirilmesi hususunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Acar, Turizmin geliştirilmesinde temel unsurlardan birinin ulaşım olduğuna vurgu yaparak Sabiha Gökçen Havalimanından Yalova’ya ve ilçelerine servis hizmeti sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Termal ilçesinde yaklaşık 400 dönümlük arazide turizm tahsis işlemlerinin bittiği ve burada fuar ve sağlık turizmine yönelik 5.000 yatak kapasiteli büyük çaplı otellerin yapılmasının, ayrıca yaklaşık 200 dönümlük bir arazide ise her türlü spor faaliyetlerine kamp hizmeti verecek büyük bir spor kompleksi yapılmasının planlandığı konusunda Kent Konseyi heyetine bilgi verdi.

Başkan Acar doğa ve inanç turizmi gibi turizm değerlerine sahip Yalova ve Termal’in bu alanlarda da altyapılarını güçlendireceklerini söyledi.

Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ise YATUB’un faaliyetlerinin ve Yalova’da Turizmin Geliştirilmesi hususunda Yalova Kent Konseyi olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirterek ilgili tüm kurum ve STK’ların katlımı ile bir turizm çalışma grubu oluşturulması ve akabinde bir çalıştay düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Bu bağlamda, turizmin geliştirilmesi hususunda geniş katılımlı bir istişare sürecinin başlatılmasına ve böylelikle ortak aklın oluşturulmasına karar verildi.

Görüşme, heyetin Başkan Acara’a misafirperverliği için teşekkür etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son erdi.

Tali, Turizm projelerini anlattı

Kent Konseyi Yönetimi gün içinde, Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali’yi makamında ziyaret etti.

Müdür Tali öncelikle Kent Konseyinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti ve müdürlüğün projeleri hakkında heyete bilgi verdi.

Yalova Turizm Profesyonelleri Kataloğu ve Konaklamalı Paket Tur Projesi.  Yalova Turizmi Dijital Kent Tanıtım Sistemi ile Dünyaya Açılıyor Projesi ve Yalova Merkez Güneyköy Kültür Turizm Destinasyonu kapsamında Tarihi Sultan Reşat Han Çeşmesi Restorasyonu ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi hakkında açıklamada bulundu.

Ayrıca Müdür Tali, İDO İskelesi başta olmak üzere, Termal ve Armutlu ilçelerinde turistlere rehberlik hizmeti verecek Turizm Kiosklarının çok yakında hizmete gireceği müjdesini verdi.

Görüşmede Kent Konseyi Heyeti Yalova’da Turizmin geliştirilmesi hususunda ilgili tarafların katılımı ile bir turizm çalışma grubu oluşturmak ve çalıştay düzenlemek istediklerini Müdür Tali’ye ilettiler.

Tali ise bu tür iş birliklerine her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Kent Konseyi Heyeti yapılan görüşmenin çok verimli geçtiğini ifade ederek Müdür Tali’ye teşekkürlerini iletti.