Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yürüttüğü, "Yalova Turizm Ürünlerinin Oluşturulması ve Tanıtılması" projesi kapsamında İstantour ve Global Branding London firmaları aracılığı ile gerçekleştirilen Rus acente infosu Termal ilçesinde gerçekleştirildi.

Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğundan gelen 45 acente Termal Kaplıcalarını gezdi. Grubu Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hayrettin Ebrem ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komisyon Başkanı Hakan Gencer karşıladı.

Gezinin ardından Rus acenteler adına açıklama yapan NTK Intourist'in İstanbul Official Partneri Kadir Baydur, "Ruslar için Termal ve SPA çok önemli. Tatile çıkabilen her Rus yılda bir defa muhakkak Termal Kaplıcalara gider. Ruslar genelde Rusya içindeki kaplıcaları tercih eder. Fakat turizm danışmanı Dr. Metin Çelik bizlere Yalova'nın tur programlarını getirdi. Ve gördük ki, burada kaplıcanın haricinde Rusların dikkatini çekecek daha birçok güzel turizm aktivitesi var. Bizler de Yalova'nın tur programlarını Rus pazarına satmaya karar verdik. Bugün de Rusya'da Türkiye'yi satan en etkin acentelerden 45 tanesini Yalova'ya getirdik." dedi.

Önümüzdeki aylarda İstanbul'a gelen Rus turistlere yönelik günübirlik ve iki günlük tur satışlarına da başlayacaklarını ifade eden Baydur, "Yalova'nın yeni ürünlerini bize tanıtan Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere tüm yetkililere de teşekkür ederiz" dedi.

Yalova'nın turizm paket tur programlarını hazırlayan Dr. Metin Çelik; Yalova, dünyanın birçok farklı ülkesinden turist çekebilecek turizm marka değerlerine sahip. Bizler de şu an Yalova'nın paket turlarını hazırlayıp dünya turizm camiasına sunuyoruz. Ruslar Türk turizminin en önemli hedef kitlesi ve bugün de gördüğümüz gibi bu kitle özellikle kaplıcayı çok seviyor. Önümüzdeki aylarda Ukrayna ve Avrupa pazarından da birçok acente Yalova'ya getirilerek, Yalova'nın dünya çapında bir turizm markası olması için çalışmalara devam edileceğini belirtti.

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali; “Proje tamamlanana kadar, İlimizin tanıtımına katkı sağlayacak tüm paydaşlarla ortak çalışmalarımıza devam ederek, İlimizin turizmden hak ettiği payı almasını sağlayacağız.” Dedi.