Suriye’de devam eden ‘Fırat Kalkanı’ harekâtında, teröristlerce şehit edilen askerlerimizden Piyade Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın’ın ismi Adnan Menderes Mahallesi’ndeki 57. Sokak’a verildi. Adnan Menderes Mahallesi’ndeki 57. Sokak’ta gerçekleştirilen törene yağmurlu havaya rağmen çok sayıda vatandaş katıldı.

 Törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Kd. Alb. Ayhan Gedik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, ilçe belediye başkanları, şehidin babası Mustafa Yalçın ile çok sayıda daveti katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan başkan Salman; “Türkiye'yi vatan yapan şehitlerimizdir. Bugün bu Türkiye'de güven içerisinde yaşamımızı sürdürüyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlara olan borcumuzu hiç bir zaman ödeyemeyiz. Ülkesinin daha güvenli bir yer olması için katıldığı Fırat Kalkanı Operasyonunda Şehit düşen Ali Sezai Yalçın'ın adı da artık bu sokakta yaşayacak. Ama herkes şunu çok iyi bilmeli ki, onun adının asıl yaşadığı yer halkımızın kalbidir" dedi.

Uzman Çavuş Ali Sezai Yalçın'ın adının yazılı olduğu levha törenle açılırken, baba Mustafa Yalçın ve davetliler gözyaşlarını tutamadı.