Misafirinden çalışanına kadar her detayı düşünen Terma City Yalova, operasyon planında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilan ettiği önlemlerin de üzerinde ek tedbirlerle kapılarını açmaya hazırlanıyor.

 8 Haziran 2020 itibarıyla kapılarını açmaya hazırlanan tesis, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşların iş birliğiyle hazırlanan pandemi süresince uygulanacak Covid-19 ve hijyen uygulamaları konusunda bir dizi önlem paketi hazırladı.

Tesis yönetiminin aldığı önlemler aşağıda şöyle sıralandı:

Misafirlerin Tesise girişte temassız ateş ölçümü yapılacak. Talep edilmesi halinde misafirlere verilmek üzere maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipman bulundurulacak.

Misafirlerin 14 gün içerisinde bulunduğu yerlerin, kronik rahatsızlıklarının ve Covid-19 geçirip geçirmediklerine ilişkin bilgilendirmeleri yazılı olarak alınmaktadır. Covid19 tedbirleri ile ilgili yazılı bilgilendirme formu imza karşılığı verilmektedir.

Yemek salonu, toplantı salonu, lobi ve resepsiyon alanı sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlendi. Yer işaretleri ve uyarıcı tabela ve yazılarla sosyal mesafe ve hijyen uyarıları yapıldı.

Otel bünyesindeki tüm departman çalışanlarına “Hijyen ve Dezenfeksiyon” ile “Sosyal Mesafe” konusunda etkin çalışma yürütmeleri konusunda eğitimler verildi.

Odalardaki ve diğer kapalı ünitelerdeki camlar günlük temizlik ve dezenfektasyon sırasında açılarak; temizlik sonrasında en az 1 saat havalandırılacak.

Odalarda tek kullanımlık ürün var

Eğitimli ve hijyen sertifikalı personeller maske ve eldiven giyerek temizlik ve dezenfekte işlemlerini yapmakta. Odalarımızda misafirlerimize özel tek kullanımlık ürünler temin edildi.

Misafirlerin kullandığı nevresim, çarşaf, havlu ürünlerinin katlanması sırasında çırpma ve silkeleme işlemi yapılmayarak, toz ve partikül oluşumuna izin veri. Temizlik sterilizasyon işlemlerimiz Hijyen ve uygulamaları konusunda Uluslararası standartlara ve sertifikalara sahip profesyonel çözüm ortaklarımız ile yapılmakta ve kayıt altında tutulmaktadır.

Sık dokunulan yüzeylerin, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliği sterilizasyonu periyodik olarak yapılmakta ve kayıt altına alınmakta. Bu alanların temizliği için su ve deterjan ile temizlik yapıldıktan sonra sulandırılmış çamaşır suyu ve klor tablet kullanılıyor.

Resepsiyon işlemleri sırasında ve kapalı alanlarda Güvenli Sosyal Mesafe düzenlemesi için işaretlemeler yapılarak önlemler alındı.

Online chek-in

Misafirlerin kullanımı için resepsiyon bölgesi ve ortak kullanım alanlarında alkol bazlı el antiseptiği /dezenfektanı, koruyucu ekipman bulunduruluyor. Misafirlere, resepsiyonda ve ortak alanlarda Covid-19 ile hijyen konusunda alınan önlemler ve uygulamalar ile misafirlerin uyacakları kurallar hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Misafirlerin hijyeni ve sağlığı için online check-in uygulaması hizmete açıldı.

Resepsiyon bölümünde oda kartı, havlu kartı, kalem, resepsiyon zili vb. ekipmanların kullanım durumunda dezenfeksiyonu gerçekleştirilerek uygun şekilde muhafazası sağlanıyor.

Uluslararası hijyen ve standartlarına sahip lisanslı dezenfekte ve temizlik ürünleri ile periyodik açık alan ve kapalı alan dezenfeksiyonu yapılıyor.

Her ne kadar COVID-19 havadan havaya bulaşmasa da ortamın düzgün havalandırılması ve hava filtrelerinin düzenli temizlenmesi kişiden kişiye burun veya ağızdan küçük damlacıklar yoluyla bulaşmasını önleyecek. Otel bünyesinde bulunan tüm havalandırma sistemlerimizin filtre ve sterilizasyon işlemleri tamamlanmış ve periyodik olarak kontrol edilmekte.

Restoranlarımızda yerleşim planı, masalar arası 1,5 metre şekilde mesafeli olacak şekilde ayarlanmıştır. Masalar, bir sandalyenin arkasından başka bir sandalyenin arkasına kadar olan mesafenin 1 m’den fazla olacağı ve misafirlerin en az 1 m mesafeden birbirlerine bakacakları şekilde düzenlenmiştir.

Yemek masaları ve mobilyalarının, masa üstü ekipmanlarının (tek kullanımlık olanlar hariç) alkol bazlı ürünlerle temizlikleri her müşterinin kullanımı sonrasında yapılmakta olup, masa üzerinde tek kullanımlık tuzluk, biberlik ve peçetelik bulunduruluyor.

Yiyeceklerle temas kurulmaması adına açık büfede bulunan yiyecekler önlemler dahilinde hijyen eğitimli ve sertifikalı personel tarafından misafirlerimize servis edilecek.

Yeme ve içme alanlarında servis ekipmanları düzenli olarak temizlenmekte ve dezenfekte ediliyor. Ortak kullanımda olan çay/kahve makinesi, sebil, içecek makinesi ve benzeri cihazların kullanımı hijyen uygulamaları ve önlemleri sebebi ile görevli aracılığı ile yapılarak misafirlerimize servis edilecek.

Gıda girdi kabul, hazırlık, işleme ve servis-sunum proses basamaklarına istinaden uygulanması gereken gıda güvenliği sağlanarak mutfaklarda oluşturulan temizlik ve hijyen protokolü uygulamaları kayıt altında tutulacak.

Açık havuz ve plaj çevresinde tuvaletler, duş ve soyunma kabinleri için öngörülen temizlik ve dezenfeksiyon faaliyetleri periyodik olarak yapılmakta ve kayıt altına alınıyor. Şezlongların arası sosyal mesafe kurallarına uygun ölçüde düzenlendi.

Havuz suyundaki klor seviyesi düzenli ölçülmekte ve kayıt altına alınıyor. Eğitimli personel kontrolünde havuzların kullanımı sırasında gerekli sosyal mesafe kurallarına uyulması hakkında bilgilendirmeler ve kontroller sağlanacak.

Spor salonunun giriş çıkış saatleri ile kişi sayısı sınırlandırmış olup, her kullanım sonrası tüm ekipmanlar dezenfekte edilecek.

Spa içinde uygun hava kalitesi sağlanmış, nem oranı kontrol altına tutulacak. Kese, sabun, duş jeli, şampuan vb. malzemeler tek kullanımlık olacak.

Sauna, hamam, buhar banyosu gibi alanların misafirlerimiz tarafından kullanım süresi en çok 30 dakika ile sınırlandırıldı. Kullanımlar rezervasyonla sınırlı sayıda kayıt tutularak yapılacak.

Otel bünyesinde gıda ürünlerinin tedariği ve üretimini yapan birimlere, geçici olarak giren tedarikçiler, bakım elemanları, mal getiren şoförler vb. kişilerin, işletme çalışanlarıyla herhangi bir temasta bulunmaması, sosyal mesafe kuralı korunarak ve koruyucu ekipman kullanarak işlemlerini yapmaları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında alınacak önlemlerin takibi ve acil durumlarda müdahale edilmesi, sağlık ile ilgili konuların danışılması amacı ile 24 saat hizmet veren sağlık personellerimizin bulunduğu sağlık destek masası oluşturuldu. Otel bünyesinde izolasyon odası mevcut.

Otelimizde oluşturulan atık yönetim protokolü doğrultusunda, misafirlerimizin ve çalışanlarımızın kullanım alanlarına gri renkli atık kutuları temin edildi. Tüm maske, eldiven gibi malzemeler bu atık kutularında toplanarak, diğer atıklar ile birleştirilmeden ayrı olarak bertaraf edilmekte.

Çalışanların ve ziyaretçilerin giriş ve çıkışlarında temassız ateş ölçer ile vücut ısısı ölçümleri yapılıp takibi yapılması sağlanacak. Yapılan ölçümler kayıt altında tutularak, olası bir acil veya şüpheli durumda otel içinde belirlenen acil durumlarda izolasyon alanları oluşturularak yetkili kişi ve kurumlar bilgilendirilecek.