İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun’un mesajı ise şu şekilde;

“Bazı tarihlerde hayat susar, insan sükut eder, acı dile gelir; yalnızca felaket seslenir. 17 Ağustos 1999 tarihinde olduğu gibi…

19 yıl önce meydana gelen Büyük Marmara Depremi'ni hüzünle hatırlıyoruz. Birçok vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan bu deprem, milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, öğrencilerimize deprem bilinci kazandırarak, yaşadıkları coğrafyanın deprem bölgesi olduğunu unutturmama ve depremle yaşamasını öğretmektir. Aynı zamanda yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır.

Biliyoruz ki, ancak eğitim yoluyla, farkındalık ve hazırlıklı olma seviyesi tatmin edici bir düzeye ulaştığında, doğa olaylarıyla, afet ya da felaket haline gelmeden birlikte yaşamayı öğrenmiş olacağız.

AFAD ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu projelerle, öğrencilerimizden başlamak üzere halkımızın afet bilincini geliştirerek, farkındalık eğitimleri vererek deprem esnasında yaşanması muhtemel durumlara karşı önlemlerimizi almış bulunmaktayız.

Bu vesileyle 17 Ağustos deprem felaketinde hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.”