Başkan Vekili Tutuk, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkileyen salgın nedeniyle sizler en ön safhada mücadele verdiniz. Yaklaşık 2 yıldır gece-gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışmaktasınız. Bu zorlu süreçte hepiniz hastane-ev arası çalışmak zorunda kaldınız ve kendinize vakit ayıramadınız. Yalova Belediyesi olarak sizleri düşünerek, geçtiğimiz aylarda bir organizasyonda bir araya geldik. Yoğun iş temposundan ve en önemlisi stresten uzak birkaç saat geçirdik. Sizlere moral ve motivasyon sağlayacağını düşündüğümüz etiklikte sağlık çalışanlarımızın dünyanın en zor ve onurlu işlerinden birini yaptığını vurguladık. Büyük fedakarlıklar gösteren ve insana dokunan en önemli işi yapan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yalova’da sağlık adına devletimiz önemli adımlar atmaktadır. Hem sizlerin hem de vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak adına inşallah önümüzdeki günlerde 400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi’nin açılışını yapacağız. Hem modern bir hastane hem de yenilenen cihazlarla Yalova’da sağlık adına önemli adımlar atılmış olacak.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, meslekte hayatını kaybeden tüm sağlıkçılarımızı rahmetle anıyorum. Önce sağlık anlayışıyla sağlıklı bir hayat sürmemize gaye edinen doktorlarımızın, hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyorum.”