Yalova Rizeliler Derneği’nin, Yalova Karadenizliler Federasyonun üyesi bir dernek olduğunu söyleyen Başkan İsmail Yaprak, ‘’Dernekçiliğin zorluğunu bilerek, Yalova'da farlı şekilde yapılan dernekçilik anlayışını kırmak için Yalova Rizeliler Derneğinin yenisini kurduklarını söyledi.  

Yaprak açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Yalova’da yeni kurulan derneğimizin diğerleri gibi yönetilmesi durumunda, halk nezdinde itibar görmeyeceğine inandığımız için farklı bir anlayış sergilemeye çalışıyoruz. Yalova Rizeliler Derneği, yardımlaşmayı ön plana çıkarıp herkese dokunmaya, almak için değil, verme çabası içinde bir dernek olma yolundadır.   

Yaprak, ‘’Gıda ve nakdi yardımda bulunacağız’’ 

Ramazan'da da iftar yemeklerimiz ile kaynaşacağız ve daha çok Rizeli hemşerimize gıda ve nakdi yardımda bulunacağız. Başta yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza, her Ramazan ayında yardımları arttırarak gelenek haline getireceğiz. Biz bu tür çalışmalar yaptıkça, Yalova'da tüm Rizelilerden takdir alıyoruz. Başkanlık görevine gelir gelmez; Vakıf, Dernek ve diğer STK’larla beraber ortak hareket edip ‘ne yapabiliriz’ diye kendimize sorduk. Bu çalışmalarımız, daha çok hemşerilerimize dokunmamıza vesile oldu.  

Yaprak yapılacak çalışmaları özetledi

Yalova Karadenizliler Federasyonu da tam olarak faaliyete girdiğinde, tüm Karadenizli hemşerilerimize ulaşmaya çalışacağız. Yalova’da ki tüm derneklerle, Delmece Yaylası etkinliği yapmayı planlıyoruz. Sanatçılarımızın katılacağı, Ramazan Ayı ilgili projelerimiz de var. Bunları; iftar yemekleri ve gıda yardımları ve Ramazan Çadırı gibi etkinlikler içeriyor.

Bir başka projemizde bir önceki dönem Yalova Rize Dernek Başkanlığı görevlerinde bulunmuş başkanlarımızı iftar yemeklerinde buluşturup onore etmek. Yalova'da bugüne kadar derneğe katkılarda bulunmuş Rizeliler için emek sarf etmiş tüm eski başkanlarımızla Ramazan Ayı içinde buluşacağız.

Karadenizliler federasyonu ile İl Dernekler Federasyonun beraberlik kurulmasında da belli bir aşamaya gelindi. Yalova’da ki İl Dernek Başkanlarının özverisi ile bu güç birliği de tamamlanınca, Yalova'da il dernekleri daha çok ses getirecek ve daha çok faaliyet yürütecektir.  

Hiç kimse hemşeri derneklerini küçümsemesin. Hemşeri derneklerini küçümseyip, muhatap almayan kuruluşlar, Yalova da yok olurlar. Ama, hemşeri dernekleri her zaman var olacaklardır.

Yalova'nın gelişmesine faydalı olan tüm projede hemşerilerimizin adına varız. Kente faydası olmayan tüm projelerinde karşısında olmayı bileceğiz.

Yaprak, ‘’Hemşerilerimizi derneğimize ve federasyona bekliyoruz’’

Yalova'da yaşayan tüm Karadenizli hemşerilerimizi hem Yalova Karadenizliler Federasyonuna hem Yalova Rizeliler Derneğimize bekliyoruz.

İhtiyaç sahibi her vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçteyiz. Sorunlarınızı bize bildirin, biz elimizden geldikçe sizin adınıza çözüm noktası olalım. Bizler çözüm üreten STK’larız’’ Şeklinde açıklamada bulundu.