Altınova’da içme suyu vanaları Fen İşleri Ekiplerince yenilerinle değiştiriliyor. 30 yıldır kullanılan vanaların büyük sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Altınova Belediyesi Fen İşleri Amiri İnşaat Mühendisi Kubilay Karaca, “Arızalanmalarda ilçe genelinde su kesintisine gidiliyordu. Bu çalışmayla bu sorun da ortadan kalkacak” dedi.

İlçedeki 10 vananın değiştirildiğini, acil 2 vananın da değişme çalışmalarının devam ettiğini belirten Karaca, “Bu değişim sırasında hatta giren çamurlardan dolayı musluklardan 20-30 dakika bulanık su akma durumu meydana geliyor. Bu durum vatandaşlarımıza anonslarla bildirildi. Gerekli bilgiler vatandaşlarımıza anonslarla veriliyor” diye konuştu.

Yeni vanalarla birlikte daha modern ve sağlıklı hizmet verileceğini vurgulayan Karaca, “Önceden bir arıza durumunda ilçe genelinde su kesintisine gidiliyordu. Bu çalışmayla artık arızanın olduğu bölge su kesintisi yapılacak. Değiştirilmeyen diğer su vanaları da zamana yayılarak değişimi sağlanacak” ifadelerini kullandı.