Hava sıcaklığı artıp doğa uyanışını baharla birlikte her yönü ile gösterirken virüsle mücadelede bu dezavantaj olmamalı. Bu yönüyle çocukları kutluyorum. Kendi mahallemden örnek vereyim. Geç saatlere kadar sokakta mutlu bir şekilde oyun oynayan bir grup var. Mutlulukları ve uyumları her zaman kulağınızdadır. Onlar için sokağa çıkma yasağı başladığı günden beri tam bir uyum içerisinde onları göremiyorum. Bazen balkonda gördüğüm zaman hal ve hatırlarını sorarım. Onlar da ağır başlılıklarıyla her zaman teşekkür ederler. Genelde çocuklar sokağa çıkma yasağına uyuyorlar. Her birini kutluyorum. Aferin size.

Gelelim bahara… Havalar çok güzel. Doğa o kadar güzel uyandı ki… Çiçeklerle donanan ağaçlar, yerde açan papatyalar, kuş sesi… Hepsi ardı ardına gelince sokak bizi cezp ediyor adeta. Lakin virüsü yenebilmek için evde kalmamız gerekiyor. Biraz daha sabır, biraz daha gayret.

Türkiye virüsle topyekun mücadelede destan yazıyor. Yazımı kaleme aldığım 20 Nisan 2020’de açılışı gerçekleşen İstanbul Başakşehir hastanesi, seri üretim yapılmaya başlanan solunum cihazı dünyanın gıpta ile baktığı çalışmalardan sadece ikisi. Sağlıkta destan yazıyoruz. 59 ülkedeki 25,000 vatandaşımızın ülkemize getirilişini de kısa zamanda tamamlayacağız. Türkiye bu süreci çok iyi yönetti. 23 Nisandan itibaren dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulaması da bu sürece olumlu katkısı olacaktır. Diğer illerdeki vatandaşlarımızın da gönüllü karantina uygulamasına destek vererek virüsle topyekun mücadelede başarıyı üst seviyelere çıkartacağımıza olan inancım sonsuz. Herkes bu süreçte adeta milli seferberlik anlayışı içinde elinden geleni yapıyor, yapacak. Sosyal mesafeye bazı şehirlerde tam uyulmadığı da gözlerden kaçmıyor. Lütfen bana bir şey olmaz demeyin. Yuvanıza virüsü getirerek sevdiklerinizin ızdırap çekmesine neden olmayınız. Görülmeyen bir düşmanla mücadele ederken herkesin bunda katkısı olmalı. Özellikle bankalar önündeki tablo iç açıcı değil. Alacağınız krediyi kullanacağınız sağlığınız olmadıktan sonra ne anlamı kalır ki?

Bu süreçte aksayan uygulamaların da olması gayet doğal. Her şeyi kamudan beklememeliyiz. Tüm ülke çapında herkese ulaşabilmenin zaman alması gayet doğal. Yerel yönetimlerin özellikle maske konusunda ara dönemde sorumluluğu üstlenip halkımıza maske dağıtmaları gurur verici. Dağıtım kanallarında eve teslimler başlasa da biraz zaman alacaktır. Aslolan sokağa çıkmamak, istisnası zaruri haller. Bu zaruri haller de de kurallara uymak gerekiyor.

Sağlık ordumuza, güvenlik güçlerimize, tüm kamuya ve süreci mükemmel yöneten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanlarımıza müteşekkiriz. ABD ve Avrupa ülkelerinde insanların adeta ölüme terk edildiği günümüzde, bizdeki uygulamalar gurur verici. Sağlıktaki başarılı mücadele ile kısa zamanda virüsle mücadeledeki başarılı uygulamaların sonucunu alacağımıza olan inancım sonsuz. Yeter ki bahar bizi cezp edip sokağa çıkartmasın.

Ramazan ayının başlayacağı bu günlerde camilerde teravihte buluşamayacağız, birlikte iftar açamayacağız ama bu günler geçici. İstikrarı mücadele ile kısa zamanda bu pandemiden başarılı olarak çıkacağız hep birlikte. Kalın sağlıcakla.