Çok değerli okuyucularım, ben de Yalova’da doğmuş, bu kentin gerçek sevdalısı bir insanım.

Son yıllarda ‘YALOVALI’ kimliği altında, bu kente o kadar çok zarar veren bir kesim ile karşı karşıyayız ki…

Bu ‘YALOVALILIK’ kimliğini kullanıp, kentin gelişmesini büyümesini engelleyen, kendi çıkarları doğrultusunda, ‘Küçük olsun, benim olsun’ zihniyeti ile hareket eden, birçok seçilmiş, atanmış ve iş adımı kılığında rantçıyı, gazetecilik yaptığım 25 yıllık dönemde sıkça gördüm ve halen bu kişileri görmeye devam ediyorum.  

Birçok yatırımcıyı kentimize davet eden, kent ekonomisinin gelişmesi, istihdam alanlarının çoğaltılması noktasında elinden geleni yapan girişimciler, karşılarında bir anda, ‘Bu kent bizden sorulur, bizim onay vermediğimiz hiç bir şeyi Yalova’da yapmanız mümkün değil’ şeklinde bir köstek ile karşılaştıklarına defalarca şahit olmuş biriyim.

Yalova’da milyonlarca TL yatırım yapan iş dünyasından bir çok insanla bire bir görüşmelerimde, yüzlerce şikayet duyduğum olmuştur.

Yatırımcılara kim sahip çıkacak?

Yalova’ya yatırım yapan, bu kentin ekonomisine katkılar sağlayan, işsize aş olan yatırımcılara kim sahip çıkacak?

Yalova’da 3 adet haftalık gazete, bu yayınların dijital ortamda ki haber portalları ve TV YALOVA WEB yayın ile bu kentin gelişmesi, yaşanabilir bir il olması için kamu menfaatini ön planda tutan yayınlarla üzerine düşeni yapan yayınların sahibi olarak diyorum ki, ‘Yalova hepimizin.’ Gerçek Yalova sevdalıları iş başına…

Yalova Taşköprü beldesinde, VOPAK kimyasal tank çiftliğine karşı, nasıl birlik ve beraberlik göstererek Yalova için çok büyük tehlike arz eden kimyasal depolama alanına hep birlikte ‘HAYIR’ deyip engellediysek, ilimiz Çiftlikköy’de OSB’lerin olduğu bölgede karma OSB için yapılan girişimler için de aynı hep beraber bu duyarlılığı göstermeliyiz.  

Tabi göletlerin, hafriyatlarla doldurulmasına hep beraber tepki koymalıyız.

Denizimizi, su kaynaklarımızı, hava ve doğamızı kirleten hangi kurum ve kuruluş olursa olsun, hep beraber karşısında olmalıyız.

Bu konularda sessizliğe bürünüp yükü sadece gazetecilerin omuzlarına yüklemeyin…

Kente değer katan projelere sahip çıkılmalı

100 Milyonluk turizm yatırım yapacak, 3-4 bin kişiye iş istihdamı yaratacak, kentin marka değerini artıracak, dünyanın sayılı zenginlerini Yalova’ya getirtecek, yabancı sermaye ile yapılacak bir yatırıma hayır demek ne kadar doğru bir yaklaşımdır?

Türkiye için büyük öneme sahip, en üst teknoloji ile hayata geçirilmeye çalışılan OSB’nin yapımına karşı çıkmak, bilgilenmeden, araştırmadan konuşmak, eleştirmek, ‘YAPAMAZSINIZ’ demek, hangi akla hizmettir?     

2000’li yıllarda, Ford Fabrikasını Kocaeli iline kaptırarak, ne kadar büyük ekonomik kayıp yaşandığını ‘İSTEMEZUK’ diyenler yüzünden kent insanımız yaşamadı mı?

Altınova Tersanelerinde, savunma sanayi için yapılan yüzlerce geminin ülke savunması için önemi ortaydayken, birçok ülkeye ihracat yapılarak ülke ve Yalova ekonomisine çok büyük katma değer sağlanması göz ardı edile bilinir mi?

TİGEM’e ait yüzbinlerce dönüm arazide yapılan tarım, hayvancılık ile her yılı zararla geçiren bu devlet kurumundan bu araziler kiralanarak, zarara dur diyen siyesi irade ve atanmışların gayretleri ile Türkiye de örnek kümeleşme modeli ile kurulan GARDEN A.Ş.’ gibi projelere dahi eleştiriler yapmak gerçek Yalovalı sevdalığı mıdır?

Yalova, turizm ve eğitim kenti olsun diyenler, nerelerde siniz?

Hemen hemen her konuda, ‘Kentin doğusunda mevcut sanayiye ek olarak, Yalova’nın batısında turizm ve buna ilaveten; devlet, özel ve vakıf üniversiteleriyle, ‘Yalova, eğitim ve turizm kenti olsun’ diyen seçilmiş siyasiler, meslek odaları, STK’ların başkan ve yöneticileri nerelerdesiniz?

Perde arkasında, ‘Sizi destekliyoruz, yanınızdayız, kente değer katar, binlerce insana aş olur’ diyenler; neden ‘Biz bu yatırımcının yanındayız. Biz, bu projeyi destekliyoruz’ deme cesaretinde bulunamıyorsunuz. Bu mu gerçek Yalova sevdalısı olmak…

Kentin yönetiminde olan birkaç kendini bilmez, kente yeni yatırım yapacak olan yatırımcılardan haraç istercesine şartlar sunmaları ‘Biz bu işte varsak olur, yoksak bu projeyi unutun’ şeklinde tehdit ve şantajlarla bu kentin gelişiminin önüne geçmesine sessiz kalmak mıdır Yalova’yı sevmek..?

Yoksa, kente değer katacak projeleri kendi menfaat ve çıkarları için sümen altı yapıp, bulundukları makamlarında; vurgun, rant ve yolsuzluklarla anılarak, bir daha rüyalarında dahi göremeyecekleri görevlerinden uzaklaştırılarak mı ‘Ben bir daha dünyaya gelsem, yine Yalova’da doğmak isterim’ diyebilecek kadar samimiyetsiz olmak mı Yalovalılık…

Yalova’da yaşayan her bireyin bu kentte söz söyleme hakkı olduğu gerçeği, asla unutulmamalıdır…

Yalova’yı gerçekten seven tüm kent insanına saygı ve sevgiler…