Son günlerde marketlerde satılan ürünlerde, meydana gelen dalgalanmalara karşı, Altınova Belediyesi Zabıta ekipleri harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Uyarmıştı

  Marketlerde ve hallerde meydana gelen usulsüz artışlarla ilgili grup toplantısında uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın: “Marketlerde şurada burada sizler işi en yakından teftiş eden insanlarsınız. Gerçekten alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkı varsa; bunu zabıtaya bildirin. Belediyelere de sesleniyorum zabıtalarınızı uyarın” açıklaması sonrasında denetimlerini sıklaştıran ekipler, günlük denetimler yaparak fırsatçılara adeta göz açtırmıyor.

Tek Tek Kontrol Ediliyor

  Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ilçe genelinde bulunan ticarethanelerde günlük denetim yapıyor. Zabıta ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde etiket denetimleri yapıyor. Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırıp belge denetimleri yapıyor.

Denetimler Sürecek

  Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, zabıta ekibinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek: “Ekiplerimiz, bu noktada gayretli bir çalışmanın içerisindeler. Vatandaşlarımızın sağlık ve maddi acıdan herhangi bir zarar görmemesi için denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Ekiplerimiz, ayrıca ‘yerli ürün’ ibaresi bulunan ürünlerin de menşelerini kontrol ediyor” dedi.