Karamercimek’in, basın açıklaması şu şekilde:                                                                                             

“Gençliğimin en değerli yıllarını dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan olduğu partide siyaset yaparak geçirdiğim için hamd ederim.

2014 yılında girmiş olduğum Yalova AK Parti Gençlik Kolları yönetiminde sırası ile; mali ve idari işler başkanlığı, akabinde 1,5 yıl siyasi ve hukuki işler başkanlığı görevlerini sürdürdüm. Şu süre içerisinde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi (10 Ağustos 2014), iki genel seçimde görev yapma fırsatı yakaladım. (07 Haziran 2015 –01 Kasım 2015) Aynı zamanda bu süreler içerisinde ana kademe 5. Olağan Kongreleri ve Gençlik Kolları ile 4. Olağan Kongreleri’nde görev yaptım.

                25 Şubat 2016 tarihinde ise bu mukaddes görev, İl Gençlik Kolları Başkanlığı bizlere tevdi edildi. Bu süre İçerisinde gerçekleşen “Hain Darbe” girişiminde görevimin başındayken rabbim bizlere zalimlerin karşısında Elif gibi dim dik durmayı nasip etti. Akabinde gerçekleşen referandumda (16 Nisan 2017),Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçişte görev yapma fırsatı yakaladım. Gene bu süreler içerisinde gerçekleşen Ana Kademe 6. Olağan Kongreleri’nde görev yaptım. 5. Olağan Gençlik Kolları Kongreleri’ni tamamladıktan sonra 13 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen İl Gençlik Kolları Kongresi’nde tekrardan göreve seçildim bu süre içerisinde aynı anda yapılan genel seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görev yapma fırsatını yakaladım (24 Haziran 2018).

                Seçimler ve kongreler biryana, İl Yönetim Kurulu Üyelerim, İlçe Başkanlarım, Belde Başkanlarım ve Mahalle Geçlik Kolları Başkanlarımızla birçok başarıya imza attık. Bunların en belirgin olanları, her ilçe kongresinde Ana Kademe Yönetimleri’ne giren genç kardeşlerimiz ve İl Ana Kademe Yönetimi’ne, İl Gençlik Kolları’nda yetişip gönderdiğimiz iki kardeşimizdir. Seçimlerde, sosyal faaliyetlerde gösterdiğimiz başarılar bir yana eğitim alanında büyük başarılara imza attık. Geçen günlerde, basında büyük yer alan, Siyaset Akademisi Türkiye Birinciliği Ödülü Gene Bizim Yönetim Kurulu Üyemiz olan bir kardeşimiz tarafından alınmıştır.

                Görev sürem boyunca; başta Yalovalı hemşerilerime, ayriyeten genç kardeşlerime desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bizlere medyada her türlü destek sağlayan basın mensuplarımıza teşekkür ederim.  İl Başkanımız Yusuf Ziya Öztabak ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız ve Yalova Millet Vekilimiz Ahmet Büyükgümüş’e, Millet Vekilimiz Meliha Akyol’a, Kadın Kolları Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerine, İl Genel Meclis Başkanımız ve Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerimize, İlçe Başkanlarımız, Belde Başkanlarımız ve yönetimlerine tüm Belediye Başkanlarımıza, Mahalle Başkanlarımız ve yönetimlerine, partimizin çalışanları ve emektarlarına, tüm Ak Partililere şahsıma ve Gençlik Kolları’na verdikleri değer ve desteklerden dolayı teşekkür ederim.

                2,5 yılı aşkın beraber yol yürüdüğüm Yönetim Kurulu Üyesi kardeşlerime, üniversiteli ve liseli kardeşlerime,  ilçe, belde, mahalle Gençlik Kolları Başkanlarım ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, bu süre içinde Gençlik Kolları için karınca misali destek olan tüm gençlere teşekkür ederim.

                Genel Merkez ile yapılan istişareler sonucu yaklaşan seçimlerde farklı bir görevde yer almayı düşünmem sebebi ile Gençlik Kolları’nı zaafa uğratmamak adına, 01.10.2018 tarihi ile görevimden istifamı tüm kamuoyu ile paylaşırım.”