“Devler ligi” olarak bilinen listede geçen yıl 44’üncü sırada olan Aksa Akrilik, 2017 yılında gerçekleştirdiği 2.834.463.303tutarındaki üretimden net satışla bu yıl 39.’cu sırada yerini aldı.

Geçen yıl 325.’ci sırada bulunan Ak-Kim Kimya ise, 2017 yılında gerçekleştirdiği 502.637.201tutarındaki üretimden net satışıylalisteye 320.’ci sıradangirdi.

1971 yılından beri Yalova’da faaliyet gösteren Aksa Akrilik, 1200’den fazla çalışanı ve 502 bin metrekarelik alana yayılan üretimiyle dünyadaki en büyük, Türkiye’deki tek akrilik elyaf üreticisi konumunda.Üretimdeki başarısının yanı sıra uyguladığı yönetim sistemleri, çevre uygulamaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkan Aksa Akrilik, geniş ürün gamı sayesinde halıdan döşemeliğe, süveterden çoraba, iplikten el örgüsüne, kadifeden kilim, battaniye, tente ve endüstriyel filtrelere kadar çok çeşitli alanlara tekstil ve teknik tekstil hammaddesi tedarik ediyor.

1977 yılında Yalova’da kurulan Ak-Kim Kimya ise, entegreüretim tesislerine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Şirket, temizlik, kimya, tekstil, kâğıt, su arıtma, gıda, metal, zirai ilaç, enerji, yapı, maden, deri, plastik ve inşaat gibi farklı sektörlere yönelik kimyasallar üreten yapısıyla sektörde özel bir yere sahip. Temel kimyasallar ve performans kimyasalları alanında faaliyet gösteren Ak-Kim Kimya, iştirakleriyle birlikte 6 farklı lokasyonda yüksek teknolojiye sahip üretim tesisleriyle 6 kıtada ulusal ve dünya çapında birçok markaya hizmet veriyor.