Haber/Abdullah Bozkurt

Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreter Erkan Çetintaş, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl ve Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Polat’ın da yer aldığı ziyarette, Yalova’nın sorunları ve yapılması elzem çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Mutlu, öncelikli sorunları rapor halinde sundu

Ziyarette; Yalova Milletvekili Meliha Akyol’a Yalova Kent Konseyi’nin yaptığı çalışmaları hakkında bilgilendirme dosyası sunan Başkan İsmail Mutlu, kentin en büyük sorunun Kentsel Dönüşüm olduğunu, bu sorunun üzerinde ivedilikle durulması gerektiğini söyledi.

Dere ağzı olarak bilinen alanın yeniden düzenlenerek halkın kullanımına açılması gerektiğinin altını çizen Başkan Mutlu, ‘‘Yıllardır atıl vaziyette bulunan bu alanın değerlendirilmesi gerekiyor’’ dedi.

‘’Çiftlikköy’de 1999 Marmara Depreminden bu yana atıl bir vaziyette duran eski Etibank Tesislerinin olduğu 70 dönüm arazinin de Yalova Üniversitesi’nin ‘Uluslararası kongre Merkezi’ olarak değerlendirilmesi için yatırımcılar lazım’ şeklinde görüşlerini açıkladı.

Akyol, yapılan hizmetleri anlattı

Ziyarette, Vekil Akyol ise yaptığı konuşmada, ‘’Marmara Denizinde, özellikle Yalova kıyılarında yapılan müsilaj temizliği çalışmaları başarılı şekilde gerçekleşiyor. Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaptıkları çalışmalar ile dikkat çekiyorlar.

YASKİ Tesislerinin kapasitesi, Yalova’nın gelecek yıllardaki nüfus artışını karşılayacak yeterliliktedir.

Etibank arazisi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söz verdiği şekilde değerlendirilecek. Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim görecek olan 60 öğrencimiz, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, Uludağ ve Marmara Üniversitelerinde eğitimlerine başlayacaklar.

Yalova’ya Tıp Fakültesi’nin kurulması ile kentimize olan teveccüh arttırdı. Birçok doçent ve profesör Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapmak istiyor. Yalova için hayal olan bir işi başardık’’ şeklinde yapılan hizmetlerden söz etti.

Vekil Akyol’a yapılan ikram ve toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sonlandı.