İki adayın da başvuru evraklarını kabul eden AK Parti Başkan vekili Ali Rıza Alkış yaptığı açıklamada; ‘Ömer Arslan ve Serap Türkyılmaz’a bu yolda başarılar diliyorum. İki arkadaşımız da yıllardan beri AK Parti bünyesinde hizmet etmiş ve niyet ettikleri yere de yakışan arkadaşlarımızdır. Ancak karar verici bizler değiliz. Önemli olan niyet. Hem sizin için hem aileniz için, Yalova ve ülkemiz için aday adaylığınız hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili aday adayı Ömer Aslan ise yaptığı açıklamada; “Dualarımızda, Cenab-ı Hak hakkımızda her şeyin hayırlısını nasip etsin. Hatta ‘hayırlı değilse nasip etmesin’ diyoruz. Seçilmediğimiz zaman da sevineceğiz çünkü hayırlı değilse, olmasın diye dua ediyoruz. Herkes için hayırlısı olsun. Kim aday olursa olsun, biz AK Parti’nin askeriyiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Yalova Milletvekili kadın aday adaylarından Serap Türkyılmaz ise; “Her kademesinde birçok abimle, kardeşimle, ablamla halisane duygularla çaba verdik. İyi günde, kötü günde hep beraber olduk. Şimdi yeni bir yola girdik. Seçilsek de seçilmesek de biz yine bu yolda beraber yürüyeceğiz. Allah bütün arkadaşlarıma haklarında hayırlısını nasip etsin.

Bilerek gönül kırmadım, ancak bilmeyerek gönül kırdığım kardeşim varsa aflarına sığınırım, haklarını helal etsinler” dedi.

Haber: Elif Tuzlacıoğlu