Balta, açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Selamün Aleyküm. Bütün insanlığın doğru ve sağlam haber alması için görev yapan Gazeteciler bu görevleri yaparken hastanelerde durum nedir;  hastalar ve hasta yakınları ne haldeler, motivasyonları ve moralleri yani toplum ne durumda, araştırıyor musunuz?

Yerel basının kıymetli mensupları, bütün dünya aldatılıyor. Corona denen virüsün bir proje olduğuna inanıyorum. Vaktiyle kuş gribi, Rus gribi, domuz gribi ve tavuk gribi (Tavuk gribinde bütün tavukları öldürttüler) bu gün de biraz daha ağır bir virüsle karşı karşıya olan insanlığa ağır bir muamele yapılıyor. Bütün insanlığı korku ve tehditle sindiriyor ve bağışıklık sistemini bozuyorlar. Hastaya bu virüsün teşhisi konulunca korkudan hastanın yakınları hastadan kaçar oluyor adeta hasta yakınlarından tecrit edilmiş iki tarafın da morali yok edilmiş oluyor. Adeta ölüm bekleniyor peki hastanın yakınları korkar da, hastaya bakacak sağlıkçılar korkmaz mı? Tabiki korkarlar. Çünkü onlarda insan. Yani kaş yaparken göz çıkarıyoruz.

Sayın basın mensupları, Aziz milletim bu millet Müslümandır İslam’da hastalıklara karşı tedbir şarttır (farzdır) tedbir almayan savaştan kaçmış gibi suç işlemiştir diyor (peygamber sav) dolayısıyla tedbir almaya mecburuz ancak bu uygulama tedbir değil insanlığı bitiren adeta zulmeden bir uygulamadır. İslam’ın kitabında hiç kimse eceli ileri geri oynatamaz diyor. (Araf suresi 34) Hiç kimse ben izin vermeden ölemez. (Ali İmran suresi 145) Bu ölçüler varken maalesef Müslüman millete bu grip TAĞUT oldu. İnsanlar ölüm korkusuyla hastalarından kopuk, moralsiz, umutsuz, huzursuz bir hayat yaşıyor oldu. Basınımızın eliyle idarecilerimize ve halkımıza duyurmak istiyorum; temizlik tedbirleri başta olmak şartıyla bütün tedbirleri alın rahat olun kendinizi güvende hissedin öyle bir güven ki virüsten korkmayan bir güven atalar ne güzel söylemişler: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR. Selam ve dua ile.” İfadelerini kullandı.