Ertürk, önce kendisini tanıttı

İlk olarak kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Başkan Ertürk; ‘’1954 Yalova Çiftlikköy doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Çiftlikköy de yaptım. İstanbul Şişli Motor Sanat Makine Bölümü mezunuyum. 1977’de Çiftlikköyspor Futbol Takımında kalecilik yaptım. Çiftlikköyspor Kulübünün kurucularındanım. Çiftlikköyspor Kulübünde 10 yıl başkanlık görevinde bulundum.

Ertürk ‘’Çiftlikköy Belediye Meclis Üyeliği yaptım’’ 

Çiftlikköy ilçesinde 1987 yılında, Doğruyol Partisinden Çiftlikköy Belediye Meclisi Üyesi seçildim. İki dönem Çiftlikköy Belediye Meclis Üyeliği görevini yaptım. Çiftlikköy Belediyesinde Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundum.

Yerlikaya açıkladı: Saral suç örgütü çökertildi Yerlikaya açıkladı: Saral suç örgütü çökertildi

1989’da Çiftlikköy Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurduk. 1989’dan bu yana Derneğin Başkanı olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yaptığımız faaliyetler ise; Kırım’dan gelen burslu veya burssuz 3-5 üniversite öğrencisine maddi destek sağlıyoruz. Bundan 11 yıl önce Kırım’dan hasta bir çocuk geldi. 50 bin TL’nin üzerinde bağış toplayıp bu çocuğun hayatını kurtardık.

Ertürk, ‘’Her yıl 18 Mayıs’ta Rusya’yı protesto ediyoruz’’ 

18 Mayısı 1944’te Stalin Kırım Tatar Türklerini topraklarımızdan sürdü. Bu sürgünde 292 bin kişi yollarda telef oldu. Bundan dolayı her yıl 18 Mayıs’ta dernek olarak Rusya Konsolosluğuna siyah çelenk bırakarak geçmişte atalarımıza yapılan bu zulmü protesto ediyoruz. Soydaşlarımız Rus ordusu tarafından çok zülüm gördü. Kırım’dan ayrılmak zorunda kaldılar. Şu an Kırım’da 300 bin soydaşımız yaşıyor.  

2014’te Stalin yerine, kardeşi Putin Rusya’nın başına geldi. İnsanlarımıza zulme Putin de başladı. Gece yarıları Kırım Tatar Türklerinin evleri basılıyor, evleri talan ediliyor, bu baskıya karşı çıkanlar hapse atılıyorlar.

Kırım Türklerinin yurtlarından olmaları ve göç etmeleri için baskılar halen yapılıyor. Kırım Türkleri ‘’bu topraklar bizim, biz bu ata topraklarından gitmeyeceğiz’’ diye yıllarca mücadele ediyorlar.

Kırım’ın lideri Mustafa Cemiloğlu, dünyada tanınan Ukrayna’lı bir milletvekili. 2014’ten sonra Ukrayna’ya gitti. Ukrayna’da meclisimizi kurdu. Putin bu defa Ukrayna’yı bastı. Yeniden zulüm yapmaya başladı. Kırım Türkleri Ukrayna vatandaşı oldukları için 18 -65 yaş erkekler, Ukrayna-Rusya savaşında ülkeden ayrılamadılar. Eşlerini, yaşlı ve çocukları Türkiye’ye gönderidiler.

3 bin Kırım Türk’ü son günlerde Eskişehir ve Bursa şehirlerinde çocuklarıyla beraber hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Ertürk, ‘’Her vatandaş bize üye olabilir’’

İnsanlar öldüğü için dedelerimiz Kırım’dan Bulgaristan’a kaçıp gelmişler. Ben Çiftlikköy de doğdum şu anda Çiftlikköy de 2 ... nüfusumuz var. Derneğimizin 200 civarında üyesi var. Sadece Kırım Türkleri değil, her vatandaşımız bize üye olabilir. Sadece Kırım Tatar Türkü değil, başka milletlerden de üyemiz vardır.  

Ertürk, ‘’Eski geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz’’ 

Yapılan hizmetlerimizin başında öğrencilere burs vermek geliyor. Her 18 Mayısta Rusya’yı protesto ediyoruz. 15 Mayıstan milli günümüzdür. Biz bu tarihe, ‘Tepreş’ deriz. Tepreşler de, halk oyunlarımızı, kuşak güreşimizi (milli güreşlerimiz) Kırımda ki eski geleneklerimizi yapılan etkinliklerde yaşatmaya çalışıyoruz.

Ertürk, ‘’Putin, Stalin’i aratmadı’’

Rusya Ukrayna savaşında Rus Lideri Putin, haince insanları katletmektedir. İnsanlara yaşama hakkı vermemektedir. Kırım Türkeri dahil olmak üzere, Ukraynalıları çoluk-çocuk demeden öldürmüştür. Bize gelen misafirler arasında arabasında şarapnel parçalarının izlerini gördük. Daha Altmış günlük iki tane ikiz çocuk savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındı. Savaşlar, insanlık adına bir utançtır. Rus Lideri Putin, eski Rus lider Stalin’i aratmadı.

Ertürk, ‘’Yardımlar, bu yıl Türkiye’ye sığınan ailelere dağıtılacak’’

Üyelerimiz yönetimimizden memnun ki dernek başkanlığımı devam ettirmemi istiyorlar. Bir ara Dernek Başkanlığını bırakıp derneği kapatmayı düşündüm. Derneğimize, devlet tarafından yardım gelmiyor. Kendi ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyoruz. Derneğimiz kirasını bir ara ödemekte zorlanıyorduk. Bir önceki dönem Çiftlikköy Kaymakamımız Cengiz Karabulut’a ‘’Bize bir yer verin’’ dedim. Karabulut, ‘Ben yer veremem’ deyince, Derneği kapatacağımı söyledim.  Karabulut ‘Kapatmayacaksın. Ben çok yer gezdim, senin gibi aktif bir başkan görmedim’ dedi.

Kurban Bayramlarında ki kurbanlarımızı, her yıl Kırımdaki vatandaşlarımıza gönderiyoruz. Türkiye genelinde 700-800 tane kurbanın parasının toplanıp soydaşlarımıza gönderilmesinde aktif rol almış bir başkanım. Bu  Ramazan da, fitre ve zekatlar toplayıp, bu defa Kırım’a değil de, Ukrayna’dan sürgün edilen, savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ailelere dağıtacağız.

Ertürk, ‘’Yardım kampanyasına destek olun’’

Başlattığımız yardım kampanyasında, bizleri yalnız bırakmayın. Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Yalova Çiftlikköy Şubesi olarak başlattığımız bu anlamlı kampanyaya destek olun.

Rusya’nın, Ukrayna da haince başlattığı savaş nedeniyle Ukrayna’da yaşamakta olan Kırım Türk’ü 3 bin (çocuk ve kadın) soydaşımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından ülkeye sağ salim getirildi.

Ukrayna’dan gelmek zorunda kalan Kırım Tatar Türkleri; Eskişehir, Bursa, Edirne ve Kırklareli’ne yerleştirildiler. Evlerini, yurtlarını, işlerinin bırakıp Türkiye’ye gelmek zorunda olan bu soydaşlarımıza yardımcı olmak amacı ile kampanya başlattık. Kampanya hesap numaramız; Çiftlikköy İş Bankası Şubesi, ‘Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği) İBAN: TR04 0006 4000 0012 5090 0251 27 hesaba yapıla bilinir. 

Ertürk, ‘’Teşekkür ederim’’ 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a, Çiftlikköy Belediye Meclis Üyesi Murat Elgin’e, Centa AVM Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Takat’a, GEZİDENT Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ortakları Emrah Cesur ile  Osman Antar’a, Kırım  Türkleri Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilte’ye, Tuğ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Tutuğ’a, Çiftlikköy Balıkçılar Dernek Başkanı Erdem Tuna’ya, Subaşı Kırım Türkleri Başkanı Canan Neşeli’ye, iş adamı Yunus Elgin’e, Kırım Türkleri Yalova Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkan Yardımcısı Celal Elgin’e, Kırım Türkleri Yalova Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları Başkanı Ayten Tataroğlu’na ve beni hiç yalnız bırakmayan değerli eşim Çiğdem Ertürk ve daha sayamadığım bir çok isme, dosta, yaptıkları maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.’’ Dedi.