Yalova ve Türkiye gündemine dair düşüncelerini açıklayan Yalova Güçbirliği Derneği Başkanı İlhami Başkan, katılımlarından dolayı medya mensupları ve diğer davetlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı.

İlk olarak, ABD’nin Türk ekonomisine yönelik yaptırımlarını eleştiren Başkan, tüm vatandaşları birlikte hareket etmeye, TL’nin değer kazanması için dolarlarını bozdurmaya, yastık altında saklanan altınların ise ekonomiye kazandırılmalarını istedi.

Yalova Güçbirliği Derneği olarak, kentin değerlerine sahip çıkmayı bir görev olarak gördüklerini dile getiren Başkan, ‘Yalova’nın menfaatlerine yönelik çalışma içinde olan, bu kentte yaşamını sürdüren her vatandaşımız bizin için kıymetlidir. Kafatasçı bir Yalova Milliyetçiliğini asla kabul etmiyoruz. Bizim için, nerede doğduğu değil, nerede doyduğuve kente kattığı değer bizler için önemlidir’ şeklinde konuştu.

Yalova’nın Türkiye genelinde göç alan ikinci il olduğunu belirten Başkan, ‘Yalova hızla büyüyen, gelişen bir kent. Bizim arzumuz Yalova’ya gelenlerin bu kente katkı sağlayacak kişiler olmasıdır’ şeklinde konuşmasını sürdürdü.

‘Yalova, birçok sivil toplum kuruluşunun yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye’ye ve dünyaya adını duyuran bir ildir’ diyen Başkan, ‘Bu sivil toplum örgütlerinin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin birçoğu şu an aramızdalar. Yalova Güçbirliği Derneğiyle beraber kentin değerlerine sahip çıktıkları için kendilerini kutluyorum’ şeklinde konuştu.

Yalova’da çok zor şartlar altında yayın yapan medya mensuplarının yaptığı işleri de taktir ettiklerini söyleyen Başkan, sohbet havasında Yalova’nın sorunlarının da masaya yatırıldığı buluşmada önemli mesajlar verdi. Haber/Foto: Elif Tuzlacıoğlu