Yalova İyi Parti İl Başkanı Erol Tatar, “Salgın Ülkemizi etkilediği gibi en çokta etkilenen illerin başında Yalova'mız gelmektedir. Konumu itibari ile Üç büyük şehrin ortasında bulunan şehrimiz normal zamanlarda bu potansiyellerinden ve avantajlarından gerektiği gibi yararlanamamıştır. Yıllardan beri gerek yerel gerekse merkezi hükümet adına seçilmiş olan milletvekillerinin bu konuda yetersiz kalmasının faturasını tüm şehir olarak ödemekteyiz. Bu salgınla bir gerçek daha ortaya çıkmıştır ki Yalova'mız salgından en çok etkilenen ve riskli illerin başında gelmektedir.

Dün avantajlarından yararlanamadık bugünse zararlarını en yüksek ölçüde hissediyoruz. Televizyonlardan takip ettiğimiz rakamlarda da belli olduğu üzere hastalığın ve ölümlerin en çok olduğu İstanbul, Kocaeli, Bursa Büyükşehirleri ile çevrili olan illimiz büyükşehirler için alınan seyahat yasağı nedeniyle zorunlu olarak bu kategoride yer almıştır. Bu salgının başından beri yetkilileri uyarmıştık. Salgının etkileri şehrimizi her geçen gün daha da etkisine almaktadır. Bu konuda her il kendi bünyesinde kriz merkezleri oluşturmalı, şehrimizle ilgili alınacak kararlarda ve uygulamalarda planlama ve disiplin içinde yapılması gerekmektedir. Tek merkezden planlı yapılacak olan bu uygulama şehrimizde sokaklarda ve sahada yapılan uygulamalarda ortaya çıkacak eksiklik, aksaklık ve yeni gelişmelerin bir an önce kısa sürede uygulanmasında yardımcı olacaktır. Bu konuda ki eksiklik görüldüğü üzere pazar yerinin kurulması ve düzeni hakkında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanmaktadır. Bu da insanların kafasını daha da karışık hale getirmektedir. Bu konuda yetkili olan kişiler, bekle gör politikası ile süreci geriden takip etmektedirler. Her İlin kendine özel durumları ve gelişmeleri mevcuttur. Bu konuda Sivil toplum örgütlerinin de destekleri ve görüşlerinin de katkı sağlayacağı bir iletişim merkezi bir kriz masasının oluşturulması yalnızca fert olmak yerine genel problemlerle ilgili oda, dernek ve gönüllü sivil toplum yönetimlerinin de devletin yetkili kişilerine yardım ve destek olması sağlanmalıdır.

Hükümet açıklamasa da bu salgının etkileri uzun süreceğe benziyor. İstanbul'da 45 güne kadar iki yeni hastane yapılması planlanıyor. Rakamlardan da takip ettiğimiz üzere hasta sayısı da vefat edenlerin sayısı da hem ilimizde hem de ülkemizde her geçen saat artmaktadır. Yalova'mızın milletvekilleri günler sonra Yalova'daki Şehir Hastanenesin hakkında açıklama yapmışlardır. Yapımına ve başlanmasına çok geç kalınan Yalova Şehir Hastanesi daha inşaat halinde ve 2021 yılında bitirilmesi planlanmaktadır. Oranın bugün yaşadığımız salgına herhangi bir faydası olamayacaktır.

Faaliyetlerine devam eden Tersaneler Bölgesi hastalığın yoğun olduğu İstanbul ve Kocaeli'nden insanların seyahat ettiği bir yerdir. Bu Yalova için hem tehlike hem de büyük bir risktir. Yalova'nın Ak Partili milletvekilleri Yalova'yı tanımıyor, bilmiyor olsalar da Yalova'ya yabancı kalsalar da deprem zamanı Termal’de Japonların 10 milyon dolara yapmış olduğu Rehabilitasyon merkezi mevcuttur. İktidar tarafından kaderine ve çürümeye terkedilen o bina bir an önce faaliyete geçirilmeli ve aktif hale getirilmelidir. Bugünlerde ihtiyacımız olacağı anlaşılmaktadır. Yine Mustafakemalpaşa Mahallesi’nde engelliler için yapımına devam eden yeni Rehabilitasyon binası en kısa sürede tamamlanmalı ve faaliyete geçirilmelidir. Hastalık ilerlediği zaman geç kalınmış olacaktır. Sayın yetkilileri şimdiden tedbir almaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.