Törende; Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Yalova Barosu Başkanı Fedai Doğruyol başta olmak üzere ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kamu müdürleri ile çok sayıda akademik-idari personel ve öğrenci katıldı.

Aşk-ı Efza Müzik Topluluğu’nun tasavvuf musikisi ve sanat müziği dinletisiyle başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını takiben Yalova Üniversitesi tanıtım filminin gösterimi ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasıyla devam etti.

Rektör Cebeci, “Hızlı bir şekilde toplanma sürecine gidildi”

Pandemi nedeniyle bir buçuk yıllık aradan sonra yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade Prof. Dr. Suat Cebeci, “Üniversitemiz 2010 yılında eğitim öğretime başlamış genç bir üniversite olarak henüz kuruluş yıllarındayken milletçe maruz kaldığımız dış güdümlü malum çete yüzünden ciddi zaman ve enerji kaybına uğramıştır.

Ancak 2018 yılının 4.’cü ayından itibaren başlayan yeni dönemde, hızlı bir şekilde toplanma sürecine giderek yönetim kademelerindeki boşluklar doldurulmuş, rahat ve huzurlu bir çalışma ortamı tesis edilmiş, kurumsal eksiklikler hızla giderilmiş ve kampüsümüz öğrencilerimiz için güzel bir yaşam alanı haline getirilmiştir.

Kamu, üniversite ve sanayi iş birliği kapsamında ortak çalışmalar geliştirerek pek çok kurum ve kuruluş ile ortak proje ve çok yönlü iş birliklerine gidilmiştir.

Üniversitemiz öncülüğünde Yalova OSB, Tersan Tersaneleri ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Teknopark kurulmuştur. Buna paralel olarak 8 yeni uygulama ve araştırma merkezi açılarak, bu merkezlerimizin sayısı 16’ya yükseltilmiştir.

Son 3 yıl içinde biri Tıp fakültesi olmak üzere 4 fakülte, 22 yeni bölüm ve istihdam garantili bir meslek yüksekokulu kurulmuştur” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Rektör Cebeci, “Üniversitemizin yükselişi devam ediyor”

Kötü tecrübelere ve pandemiye rağmen son yıllarda gerçekleştirilen yoğun çalışmalar ile hem Türkiye’de hem de dünya üniversiteleri arasında Yalova Üniversitesi’nin yükselmeye devam ettiğini belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, “Yalova Üniversitesi birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak tercih ediliyor. Bu yıl öğrencilere ayrılan kontenjanların doluluğu incelendiğinde, üniversitemizin 127 üniversite arasından 46. sırada yer aldığını görüyoruz. Üniversitemizin itibarı uluslararası düzeyde de dikkat çekiyor. Yalova Üniversitesi, Webometrics sıralamasında son 3 yılda 3065 basamak yükselerek 6768. sıradan 3703. sıraya çıktı.

URAP’ta ise henüz kuruluşunu tamamlama çalışmaları devam etmesine rağmen 2777. sırada yer aldı. Stanford Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, Mühendislik Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Atilla Taşdelen dünyada etkili 10 bin bilim insanı arasında 388. sırada yer alarak bizleri gururlandırdı.

Üniversitemizin bu hızlı gelişim sürecinde özverili şekilde gayret gösteren dekanlar, müdürler, bölüm başkanları ve daire başkanları başta olmak üzere bütün akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, onlarla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Rektör Cebeci, “Marka bir değer haline getirmek istiyoruz”

Son olarak Yalova Üniversitesi’ne göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a teşekkür eden Prof. Dr. Suat Cebeci, “Yalova’mız, Türkiye’nin en gelişmiş bölgesinin orta yerinde bulunmaktadır. Üniversitemizin öncelikli hedefi kaliteli eğitimin yanı sıra ilimizin ve toplumuzun refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. Üniversitemizi, uluslararası düzeyde bilimsel ve akademik saygınlığa sahip marka bir değer haline getirmek istiyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.