Kahvaltıya Yunus Emre Anadolu Kültür Derneği Başkanı Fikret Demir, Yunus Emre Anadolu Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Tülay Özçelik, Eşref Üstün, Aziz Aktaş, Ali’ço ve basın mensupları katılım sağladı.

Konuşmasında Fikret Demir, ‘’Bugün basın mensupları ile kamuoyuna duyurmak istediğimiz bir konu var. Bir sosyal sorumluluk projesi. Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir roman kızımız var. İsmi Dilek. 6 yaşında. Kendisi böbrek yetmezliği hastası. İlaçları ithal. İlaçların aylık masrafı 25-27 bin TL. Tabi bu ilaçlar şu anda kapsam dahilinde olmayan ilaçlar olduğu için yurt dışından geliyor. Biz de ilaçların talebinin karşılanması için bir dayanışma gecesi tertip ediyoruz. Bu dayanışma gecemiz 31 Temmuz saat 20.00da. Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Yalova’da okuldan bilgisayar çaldı, Kütahya’da yakalandı Yalova’da okuldan bilgisayar çaldı, Kütahya’da yakalandı

Bir ses bir nefes olalım

Dilek kızımız ‘’Sesimi duyar mısınız?’’ Dedi. Biz de bu ses cevap vermek anlamında Yunus Emre Kültür Derneği olarak ‘’Bir ses bir nefes olalım’’ dedik. Bir İBAN tahsis edildi.

3 kere ameliyat olmuş bu çocuk. İçtiği suyun 7.2 ph olması, gıdasının, yaşam alanının iyi olması gerekiyor. Biz 31 temmuzda bu çocuğun ilaçlarının tedariki ile alakalı, İBAN ile ilgili bir duyuruda bulunacağız. 6 aylık talep için 139 bin TL’lik açık kaldı. Yalova halkına, Yalova kamuoyuna buradan sesleniyoruz. 6 yaşında bir kızımız var. Bu kızın sesini duyuralım.

Bu konuya dokunacak olan Yalova halkı

Temel noktamız toplumun bütün katmanlarına; STK’lara, siyasi partilere, riyaset makamına sesleniyoruz. İnsanların yaşam alanlarına girmek lazım. Onlara dokunmak lazım. Ben birkaç defa aile ile temasta bulundum. İnsanlara umut olmak, o ışığı görmek, o insanların beklentisini görmek, onu kalbinizde hissetmek çok farklı bir duygu. Derneğimiz bu noktada sadece bir aracı. Asıl bu konuya dokunacak olan Yalova halkı. 31 Temmuz gecesine, tüm Yalova yönetimini, tüm Yalova halkını davet ediyorum. ‘’ Dedi.