Üniversite Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci, Ak Parti milletvekili adayları Meliha Akyol ve Dr. Hasan Özçelik, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, kurum müdürleri, okul idarecileri, işyeri temsilcileri ve üyelerin katılım sağladığı iftar programında aday vekiller selamlama konuşması yaptılar.

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla üyelere yaptığı konuşmada sendikamızın görev ve sorumluluklarının bilincinde hareket ettiğini belirterek şöyle dedi; “Sendikamız ülkenin en zor zamanlarda inisiyatif alarak hareket etmiştir. Bizler Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak tüm üyelerimizle ülkemizin kırılma anlarında vesayet anlayışına karşı dik durarak tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Kimseyi ayrıştırmadan, doğrunun yanında, hakkın peşinde ve daima ileriyi hedefleyen eğitim anlayışıyla sendikal politikalarımızı belirledik. Bu sebepten ötürüdür ki, üye sayımız günden arttı ve milyonlara ulaştık”dedi.

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Uğur Hakan Tan, dünya görüşleri ne olursa olsun kamu görevlilerini bünyesinde barındıran, farklılıkları zenginlik olarak gören, ülkenin her köşesindeki çalışanı kucaklayan sendikacılık anlayışında öncü olduğunu dile getirerek üyelere şöyle seslendi:

“ Memur-Sen konfederasyonu 1 milyonu aşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük emek örgütü olmuştur. Bu sayı birlik ve beraberliğimizin en büyük nişanesidir. Kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan, hak arayışı mücadelesi veren Eğitim-Bir-Sen son imzalanan mutabakat metniyle üye sayısını 426 647’ye ulaştırmış, eğitim hizmet kolunda çalışanların gür sesi olmuştur. Eğitim-Bir-Sen,1572 üyeyle ilimizdeki tüm sendikaların toplam üye sayısının 383 fazlasına ulaşmıştır. Örgütlenerek dayanışma, eğitim çalışanlarının haklarını koruma, geliştirme, yasaklarla mücadele etme, özgürlük alanlarını genişletme mücadelesinde eğitim çalışanlarının teveccühe mazhar olduk. İddiası ve idealleri olan bir camia olarak, yetkinin bize yüklediği tarihi, kültürel, vicdani sorumluluğumuzun bilincinden hiçbir zaman gafil olmadık, olmayacağız. Sayımızın fazlalığıyla birlikte esas gücümüz davamızın haklılığı, istikametimizin doğruluğudur. Şimdi daha ileri hamleler için kendimizi bir kez daha gözden geçirmenin, safları sıklaştırmanın ve mevzileri tahkim etmenin vaktidir. Başarımızın anahtarı samimi gayretimizde saklıdır. Eğitim-Bir-Sen’in ilimizde bugünlere gelmesinde, zirveden yeni ufuklara yol almasında emeği olan herkese; yönetim kuruluna, ilçe ve işyeri temsilcilerimize ve bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz”dedi.

Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi olarak düzenlenen iftar programında Ak Parti Yalova milletvekili adayları Meliha Akyol ve Dr. Hasan Özçelik de selamlama konuşması yaptılar. Program katılımcılara teşekkürle son buldu.