26-27 Şubat 2022 günü gerçekleştirilen çalışmalarda; Osmangazi Köprüsü Yalova İstikameti Hersek Gişelerinde plakası açıklanmayan bir araç güvenlik güçlerinin ‘DUR!!!’ ikazına uymayınca takip başlatıldı.  

Şüpheli araç ısrarlı takip neticesinde, Bursa-Orhangazi Tünel Girişinde durdurularak içerisinde bulunan D.K.D., A.A. ve D.Y. İsimli şüpheliler, güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Uyuşturucu Maddeler Arama Detektör Köpeği Zeytin eşliğinde gerçekleştirilen araç aramasında, aracın stepne kısmında zulalanmış vaziyette; 17.22 Gram Skunk Maddesi ele geçildi.

Şüpheliler hakkında kullanmak için ‘Uyuşturucu Madde Bulundurmak’ suçundan işlem gerçekleştirildi.

 

Narkotim ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan, 77 .... Plaka Sayılı araç ve şüpheli İ.Ş. üzerinde yapılan aramada; aracın ön koltuk takımı alt kısmında özel olarak ambalajlanmış olarak; 118 Gram Sentetik Kannabinoid Maddesi, 1.49 Gram Metamfetamin Maddesi ele geçildi.

Ekipler tarafından yakalanan şüpheli İ.Ş. yaptırılan Covid-19 PCR Testi Pozitif çıkmış sürecin tamamlanması ile hakkında düzenlenen ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ suçu ile ilgili olarak Adli Makamlara sevki sağlandı.

Yalova Bursa Yolu Bursa istikameti yol güzergahında durdurulan 34 ... Plaka Sayılı araç ve içerisinde bulunan M. A.İ.V. şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda; A.İ.V. İsimli şüphelinin kendisinin kullanımındaki yürüme engelliler için kullanılan Koltuk Değnekleri içerisinde zulalanmış vaziyette, kilitli poşetler içerisinde alüminyum folyo fişekler halinde 10 ayrı parça halinde; 17.21Gram Eroin Maddesi ele geçildi.

Ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından haklarında düzenlenen Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçları ile ilgili olarak Adli Makamlara sevk edildi.

Yine ekipler tarafından şüphe üzerine durdurulan G.S.Ç. isimli şüpheli şahıs üzerinden; 1.21 Gram Metamfetamin Maddesi, H.T. İsimli şüpheli şahısın üzerinden;

5.65 Gram Metamfetamin Maddesi ele geçildi. Haklarında, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak suçu ile ilgili işlem yapıldı.

A.İ.V. ile İ.Ş. isimli şüpheli şahıslar, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen kontrol ve uygulamalarda adli makamlar tarafından haklarında çeşitli suçlardan aranma ve yakalama kararı bulunan S.M. ve M.K. isimli şahıslar yakalanarak ilgili adli makamlara sevk edildi.

Başta uyuşturucu madde suçları olmak üzere, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların aralıksız ve kararlılıkla sürdürüleceği, emniyet güçleri tarafından açıklandı.