Kırgınlık ve küskünlüklerin sona erdiği, sevginin saygının hoşgörünün ve kardeşliğin arttığı, milletçe birlik ve beraberliğin dayanışmanın en güzel örneğinin gösterildiği bir Kurban Bayramını daha kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade ederek, bayramın mutluluk ve başarı getirmesi temennisinde bulunan Engin;

Bir kez daha mübarek Kurban Bayramı’nı idrak etmenin sevincini, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerimizin uygulanıp sergilendiği, hayatımızda daha çok barış daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği, toplumumuzda millet olma şuurunun kuvvetlendiği günlerdir.

Sevginin ve saygının simgesi konumundaki bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının artması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Ülkemiz son günlerde ekonomik olarak zor günler geçiriyor, bugünlerin birlik ve beraberlikle aşılacağına inanıyoruz. Bayramlar, birliğimize ve bütünlüğümüze kast edenlere verilecek en güzel cevaplardır. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nın milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.