Yalova Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Yalova Emniyet Müdürü Göksal Topaloğlu, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Altınova İlçe Müftüsü Recep Eren, MHP il Başkanı Namık Öz, CHP İl Başkanı Mehmet Gürel, İYİ Parti MYK Üyesi Ada Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Erkoç, Memleket Partisi Yalova İl Başkanı Ertan Şener, Yeniden Refah Partisi Yalova il Başkanı Mustafa Berber, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin İshak, Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, MHP Altınova İlçe Başkanı Serkan Dikyar, CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç, Tersen Tersanesi ile Cemre Tersanesi Yöneticileri, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Derneği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Kayatürk, kurum müdürleri, dernek  başkanları ve basın mensupları katılım sağladı.  

İnce, birlik, beraberlik mesajında bulundu  

İftar sofralarına davet ettikleri misafirlerini görmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, konuşmasına başlayan GİMBİRDER Başkanı Rüstem İnce, ‘’Gemi İnşa Müteahhitleri Birlikteliği Mesleki Eğitim ve Dayanışma Derneği Ailesi olarak gerçekleştirmiş olduğumuz iftar programımıza  hepiniz hoş geldiniz.

Derneğimiz Türkiye genelinde kurulmuş olup yaklaşık 100 bin kişiye hitap etmektedir. Dernek olarak en önemli vizyonumuz, Türkiye’nin en önemli istihdam alanlarından birisi olan tersane sektöründe huzurlu ve ferah bir çalışma ortamı oluşturmaktadır. Bu vizyonumuz çerçevesinde; çalışanı, iş vereni ve yatırımcıyı koruyarak daha efektif bir çalıma ortamını desteklemek istiyoruz. Ayrıca tersane sektörüne yatırım yapacak değerli yatırımcılarımızın çözüm ortağı olarak her zaman yanındayız.

GİMBİRDER olarak küresel pazarda ortaya çıkan krizleri fırsata çevirmeye çalışacağız. Gemi inşaat sanayisinde Türkiye’nin mevcut iş gücü ile küresel pazarlarda lider pozisyona geçmesi için yatırımcıyı var gücümüz ile destekleyeceğiz. Bu bağlamda, Türk milleti olarak durmadan çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

İnce,  ‘’Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek güç oluruz’’

Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek güç oluruz ilkesinden yola çıkarak, günümüzün en önemli problemlerinden biri olan mavi yaka ve nitelikli çalışan iş gücü eksiklerimizi, meslek okullarımızla güçlendirerek desteklemeliyiz.

Geleceğimiz olan yeni nesilleri, sevdiği işe ve becerilerine göre yönlendirmemiz gerekmektedir. Bu ülkenin sadece doktor, mühendis, ekonomistlere değil, aynı zamanda nitelikli ustalara da ihtiyacı vardır. Bırakalım çocuklarımızı, kendi hayalimizde ki değil, onları hayalindeki meslekleri oluşturalım. Dağıtmak kolaydır, önemli olan birleştirici olan bu hedeflerimizin paralelinde biz iş verenler olarak çalışanlarımızın hakkını aramayı bir borç biliyoruz. Biz işverenlere yakışan, çalışanlarımızın alın teri kurumadan haklarını vermek, çalışanlarımıza yakışan da alın terlemeden hak aramaktır.

Amacımız şu dünyadan göçerken, evlatlarımıza daha güzel bir Türkiye bırakabilmektir. Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden bütün misafirlerimize en kalbi duygularımla şükranlarımı sunar hayırlı Ramazanlar dilerim.’’ Dedi.

Yalova’da 23 Nisan coşkusu doya doya yaşandı Yalova’da 23 Nisan coşkusu doya doya yaşandı