İstanbul'da ki SİDEF Menel merkez binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Gürlek, ‘'Aydınlığa, barışa, şiirlerin ve türkülerin ruhuna, çok sesliliğe en çok ihtiyaç duyulan günlerde ülkemizin birliğine, aydınlarına, çağdaş yarınlarına 2 Temmuz 1993 tarihinde ki katliam vurulmuş en büyük darbedir.

Yalova’da 23 Nisan coşkusu doya doya yaşandı Yalova’da 23 Nisan coşkusu doya doya yaşandı

33 canımız birkaç yobazın, akıl tutulması yaşayan Cumhuriyet ve aydınlık düşmanlarının başlattığı ayaklanma sonucu gözlerimizin önünde katledildiler. Oysaki Sivas’ta şiirler okuyacaklar, kardeşlik türküleri söyleyeceklerdi. Memleket ve halk sevdasıyla dolu kalpleriyle gelmişlerdi Sivas’a...

2 Temmuz 1993’te halkın kucaklaşmasını, birliğini ve kardeşliğini istemeyen o kötü zihniyet, bir kez daha devreye girdi ve 28 yıldır yasını tuttuğumuz o katliamın önünü açtı. Madımak da yitirdiğimiz 33 canımızı unutmadık, unutturmayacağız. Aynı karanlığın bu ülkenin üstüne çökmesine, halkımızı inanışına, mezhebine, fikrine ve kökenine göre bölmesine asla izin vermeyeceğiz. Madımak da yitirdiklerimizin bize bıraktığı aydınlanma mücadelesine, özgür düşünceye sonuna kadar sahip çıkacağız.

İnadına okuyacağız kitapları ve Cumhuriyet sevdalısı halkımızla birlikte inadına söyleyeceğiz türkülerimizi. Ve asla unutmayacağız, 33 canımızın hesabının adalet önünde sorulmadığını. Bu katliamı yapanların ödüllendirildiğini ve bu insanlık suçuna ‘Zaman aşımına uğramıştır’ denilerek davanın unutturulmaya çalışıldığını. Cumhuriyetten, aydınlıktan, sanattan ve kardeşlikten vazgeçmeden, Madımak Katliamında ortaya çıkan o zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz.

Bu acıyı bugün yeniden yaşarken, katledilen 33 aydınımızı bir kez daha özlem, minnet ve rahmetle anıyor, hayatını kaybeden 2 otel görevlisine de bir kez daha Haktan Rahmet sevenlerine Başsağlığı diliyorum.'' Dedi