‘’8 Mart 1857 tarihinde hak aramak için grev yapan kadınların 192’sinin yanarak ölmesinden sonra ‘Kadın Hakları Günü’ olarak ilan edilen bu acı günün üstünden 160 yıl geçmesine rağmen çok şey yapıldı ama, kadınlar bugün dahi çalışmalarının tam karşılığını almamakta.’’ Diyen, Mobbing Yalova Şube Başkanı Nilgün Turan Hayberk, ‘’Kadınlar bir toplumun mayasını oluşturan önemli varlıklardır. Zira hepsi topluma yön veren, toplumun zincirlerini kuran çocuk büyüten annelerdir.’’

Hayberk, ‘’Kadın özgür değildir’’

Geleneklerin, öğelerin içinden sıyrılmaya çalışan, erkek egemen bir yaşayış kültürünün içinde kendini ifade etmeye çalışandır kadınlarımız vardır.

Doğu illerinde, erkek çocuk getirmediği için üstüne kuma getirilen, batıda ekonomik özgürlüğü ile ayakta durmak isteyip boşanmaya yeltendiğinde, ansızın cadde ortasında öldürülen kadınlarımız çoktur.  

Toplumun etkin baskısından ötürü boşanmaya cesaret edemeyen, olumsuz muamelelerle hayatı solan, yaşarken ölen kadınlarımız sayısızdır.’’ Şeklinde ülkemizde kadınların içinde bulunduğu olumsuz durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.