Gazetemiz muhabirinin sorularını cevaplayan Başkan Süleyman Çelebi, ‘’Ramazan Ayı boyunca, yardımlara devam edeceğiz. Ramazan Ayının ilk günü 100’ün üstünde kolinin dağıtımı yapıldı ve yapılmaya da devam edecek. Dağıtımlar, arz talep şeklinde gelişiyor ve değerlendirilerek dağıtımları yapıyoruz. Ramazan Ayı boyunca her gün en az 50-150 koli yardım yapmayı hedefliyoruz.

İhtiyacı olan kişiler ya kendileri gelip müracaat yapıyor, ya da çevrelerinde olan tanıdıkları, veya yardıma ihtiyacı olduklarını bildikleri kişileri hakkında bilgi veriyorlar. Onun haricinde rutin yardım yaptığımız kişiler var. Onlar dışında da basın mensubu arkadaşlardan haber geliyor, bu doğrultularda yardım yapılacak kişileri belirliyoruz.’’ Dedi.

Çelebi, ‘’Genelde yardımları, ‘Erzak kolisi’ olarak yapıyoruz

Genelde yardımları erzak kolisi olarak yapıyoruz. Onun dışında, Ramazan Ayında ‘Fitre’ vermek isteyen vatandaşlarımız oluyor, onların istekleri doğrultusunda nakit yardımı yapıyoruz.

Çelebi; ‘Kıyafet ve beyaz eşya yardımlarında da bulunuyoruz’’

Kıyafet yardımını halkımızın bağışlarına göre yapıyoruz. Bize gelen kıyafetleri seçiyor; bedenlere, yaşa göre ayırdıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Engeli olan vatandaşlarımız için bazı ihtiyaçları özel olarak bizler almaya çalışıyoruz.

Beyaz eşya yardımımız ise vatandaşlarımız gelip ellerinde buzdolabı veya çamaşır makineleri olduklarını söylüyorlar. Biz de kontrol edip, ihtiyaç sahibi olan kişilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunun dışında ikinci el eşya satan yerlerden temin ediyoruz. Malum fiyatlar çok yüksek olduğu için bizlerde bu şeklide yardımcı olmaya çalışıyoruz.’’ Şeklinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Konteyner kentte kapsamlı temizlik Konteyner kentte kapsamlı temizlik