İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, geçtiğimiz hafta Vergi Usul Kanununa muhalefet suçundan tutuklanmasının ardından 19 Ağustos 2021 Perşembe günü almış olduğu ceza neticesinde patisine zarar verdiğini belirterek başkanlık görevinden istif ettiğini açıklamıştı.

22 Ağustos Cumartesi günü İYİ Parti Yalova İl Başkanlığında yapılan seçilerde 14 oy alan Ersin Akyüz, 8 oy alan Erdoğan Yıldız ve 4 oy alan Metin Dağ’ı geride bırakarak yeni başkan oldu.

Akyüz; “Siyasi dilimiz birlik beraberlik üzerine yapıcı olacak

Yeni İYİ Parti Yalova İl Başkanı olan Elektrik Mühendisi Ersin Akyüz seçim sonrası yaptığı açıklamada “Aydınlık bir Türkiye için partimizin her bir üyesi ile bir bütün olarak çalışacağız. Tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız. İl ve ilçe teşkilatlarımız ile vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Akla göre mantığa göre hareket edeceğiz. Sorunların çözümünde her zaman bilimsel çalışmalara değer vereceğiz. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Siyasi dilimiz birlik beraberlik üzerine yapıcı olacaktır. İnşallah Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde ilk seçimlerinde partimizi iktidar yapacağız. Hedeflerimiz bellidir. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecektir. Beni bu göreve layık görerek seçen tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, arayarak, mesaj yollayarak ve sosyal medya üzerinden desteklerini sunan herkese ayrı ayrı canı gönülden teşekkürlerimi sunarım” ifadelerine yer verdi.