Karaçam; “Ülkemizde bu kadar üzüntüye, bu kadar ekonomik yıkıntıya sebep olan bu felaketin etkilerinin azaltılabilmesi, meydana gelen doğrudan ve dolaylı zararların minimize edilmesi ancak deprem afetine karşı alınacak önlemlerle mümkündür” dedi.

“Afetlere önceden hazırlıklı olma, afet yönetiminin başarısının en önemli faktörüdür. Hazırlıklı olabilmek için ise karşı karşıya olunan riski hesaplayabilmek, riski yönetebilmek ve karşılaşılacak zararı en az düzeyde tutabilmek gerekmektedir. Enkaza ilk müdahaleyi her zaman yerel halk yapar. Doğal afetlerde çok kritik saatler olarak nitelendirilen ilk müdahalenin yerel imkânlar kullanılarak yapıldığını ve en çok hayatın da bu zaman zarfında kurtarıldığının yapılan araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur. O yüzden afet bölgelerindeki insanların temel afet bilinci eğitimi almış olmalarının büyük önemi var.”

“Çare sizsiniz! Eğer örgütlenmez, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğinizi bilmezseniz, çaresiz kalırsınız”

“Geçmişteki acıları hatırlayalım. Depremi unutmayalım. Ama her an depremle yaşamayalım. Yaşamımızı bozmadan deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılacakları öğrenelim öğretelim afet bilinç eğitimlerini alalım. Yalova mahalle Afet Gönüllüleri Derneği bir aile ve dostluk paylaşma kurumudur. Eğitimler 36 saat içerisinde İlk yardım, Yangın, Afet Psikolojisi, Telsiz, Arama kurtarma eğitimlerini kapsamaktadır.

Çare sizsiniz! Eğer örgütlenmez, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerektiğinizi bilmezseniz, çaresiz kalırsınız” ifadelerinde bulundu.