Haber/Abdullah Bozkurt

Toplantıda Termal Turizmi, Doğa Turizmi ve Kongre Turizmi başta olmak üzere kentimizde turizmin geliştirilmesi hususunda YATUB ve Turizm İl Kültür Müdürlüğü ile görüşülerek gerekli çalışmalara başlanılmasına ve Arberetum Arazisinin mevcut ve hukuki durumunun araştırılmasına karar verildi. Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, İl Özel İdaresi Sekreteri Selim Karahan ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir uyuşturucu ile mücadele konusunda Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının yaptığı çalışmalar ve elde edilen başarılı sonuçlar hakkında yürütüme kurulu üyelerini bilgilendirdi. Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan “En İyi Narkotik Polisi: Anne” Projesinin önemine vurgu yapıldı. Başarılı çalışmalarından dolayı güvenlik güçlerimize ödül verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca Yalova’da faal olan hemşeri derneklerinin sorunları ve ihtiyaçlarının değerlendirilebilmesi için ilerleyen zamanlarda bu dernekler için bir çalışma grubu oluşturulması, böylelikle onların da kentin karar alma süreçlerine katılımlarının sağlanması kararına varıldı.

Toplantıda ara rapor çalışmasını bitiren Depremsellik ve Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubunun İl Başkanları ve ilgili diğer kurumları da kapsayacak şekilde katılımcılığın genişletilerek çalışmalarına devam etmesine karar verildi. Son olarak yürütme kurulu üyeleri yetersiz olan Adliye Binası için yapılmakta olan ek bina çalışmalarını değerlendirdi. Yalova’nın nüfus artışı ve gelecek projeksiyonundan hareketle konuya daha kalıcı çözümler getirilebileceği yürütme kurulu üyeleri arasında tartışıldı.