KOSGEB’in ulusal kamu koordinasyonunu yürüttüğü Avrupa KOBİ Haftası, Avrupa Birliğinin, KOBİ’lerin desteklenmesi ve girişimciliğin özendirilmesi için; AB’nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini bir marka altında yaygınlaştırmak amacıyla, 2009 yılından beri gerçekleştirilmektedir. Yapılan etkinlikler açısından ülkemiz 37 ülke arasında ilk sırada yer almakta ve ülkemizin KOBİ’lerle ilgili çabalarına değer katmaktadır.

KOBİ haftası kapsamında KOSGEB tarafından Altınova’da düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde, KOSGEB desteği ile işini kurmuş olan girişimciler ile kursiyerler bir araya getirilerek tecrübe paylaşımı yapmaları sağlanmıştır. Ayrıca programa katılan YTSO Kadın Girişimciler Kurulu da çalışmaları hakkında girişimci adaylarına bilgiler vermişlerdir.

YTSO Başkanı Tahsin Becan ve YESOB Başkanı Hüseyin Çetin’i ziyaret eden KOSGEB Müdür Vekili Oya Eryiğit KOBİ Haftası yaklaşımı ve KOSGEB destek ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Bu çerçevede YTSO ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Protokolü imzalanarak ilimizde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla yapılacak işbirliklerinin adımı atılmıştır. KOSGEB destekli yeni işletmelerin kurulması ve bundan sonra bu eğitimlerin yaygınlaştırılması adına YTSO ile işbirliği içinde olmanın oldukça önemli olduğunu belirten KOSGEB Müdür Vekili Oya Eryiğit, girişimcilerin Yeni Girişimci Desteğinden faydalanabilmeleri için 2017 yılında daha fazla girişimci adayının eğitim alabilmesi yönünde yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. KOSGEB ile yapılan işbirliğinin YTSO için oldukça önemli olduğunu belirten YTSO Başkanı Tahsin Becan ilimizin KOSGEB desteklerinden daha fazla yararlanması için çalıştıklarını belirtti.

Yine KOBİ Haftası kapsamında KOSGEB Yalova Müdürlüğü koordinasyonunda KOSGEB Yalova Müdür V. Oya Eryiğit, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Necef Yıldırım, MARKA Yalova Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Özkan ve KÜSİ Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Ümit Ünver Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Bilal Gökkır’ı makamında ziyaret etti. KOBİ Haftası ve KOSGEB çalışmaları hakkında bilgi aktarımı yanında ilimizde KÜSİ kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.