Yapılan toplantıya Başkan Vekili Tutuk ile birlikte Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Yalova A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Özel, Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu ve Kapalı Pazaryerinde dükkanları bulunan esnaflar katıldı. Yapılan toplantıda Başkan Vekili Tutuk,  10 yıllık sözleşme yapıldığını ve ilk 5 yıl içinde almış oldukları kararlarla esnafları mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Başkan Vekili Tutuk ‘Sizlere Vermiş Olduğum Sözü Tutuyorum’

Kira bedellerini ilk 5 yıl için sabitlediklerini belirten Başkan Vekili Tutuk; “Ekonomik anlamda zor günler yaşıyoruz. Bunun üstesinden hep beraber geleceğiz ve Allah’ın izniyle gelip geçecektir. Çok daha güzel ve daha iyi gelirler elde ettiğiniz güzel günler gelecek. Bizde Yalova Belediyesi olarak bu süreçte sizlerin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Bunu yapmış olduğumuz yeni sözleşmeye yansıttık. Daha öncede belirtmiş olduğum gibi sizlere vermiş olduğum sözüm vardı. Şimdi o sözümü tutuyorum ve Kapalı Pazaryeri esnafımızla 10 yıllık sözleşme yapıyoruz.  Bunu bir müjde olarak değil vermiş olduğumuz sözü yerine getiriyor olarak düşünün. Çünkü bu sözleşme sizlerin hakkıdır. Sizlerde önünüzü görerek bu dükkanların 10 yıl boyunca sizin olduğunu bileceksiniz” dedi.

5 Yıllık Sabit Fiyat Garantisi

5 yıl boyunca sabit fiyat garantisiyle kira bedeli alacaklarını belirten Başkan Vekili Tutuk; “Şimdi bizler yapmış olduğumuz görüşmeler sonrası ve kendi hesaplarımıza göre bir rakamda uzlaştık. Bu rakamımızı 500 TL olarak belirledik. Hatta bir esnafımız bu rakam 5 yılda sabit olsun dedi. Bizlerde bu esnafımızın önerisine sessiz kalmadık ve rakamı ilk 5 yıl için tuttuk. Ancak esnaflarımızın içinde bulundukları durumu düşünerek 2022-2023 yılını bu 5 yıldan ayırdık. 2022 yılının sonuna kadar kira bedellerini 350 TL, 2024 yılı 400 TL ve geri kalan 3 yıl için ise KDV dahil 500 TL olarak sabit ücreti kararı aldık. Almış olduğumuz kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim tüm esnafımıza bol kazanç versin, kaza bela göstermesin. Eğer bir sıkıntı olursa çaresine yine bakarız ve çözüme kavuştururuz. Biz sizlerin her zaman yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan açıklama ve müjdeli haberlerin ardından Başkan Vekili Tutuk’a teşekkürlerini ileten esnaflar, Başkan Vekili Tutuk’a alkışlarla destek verdi.