Alaçatı Muhallebicisinde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında Yücesoy, rektör adaylığı ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Yalova’nın her kesiminden seçilmiş ve atanmışların, bir çok STK başkanının , meslek odalarının, aile ve dostlarının talebi üzerine aday olmaya karar verdiğini belirten Fehime Jülide Hızal Yücesoy yaptığı açıklamada Yalova Üniversitesi’nin sorunlarına değindi.

Kurumsal yapıyı güçlendireceğiz

Yücesoy yaptığı açıklamada; “Yalova Üniversitesi’nde, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı gibi YÖK Kanununda ne şekilde atanacağı açıkça belirtilmiş olan görevlere, kanuna aykırı olarak görevlendirmeler uyarılara rağmen yapılmıştır. Yine YÖK Kanununda görev ve sorumlulukları açıkça belirtilen araştırma görevlileri ise kurum içerisinde en imtiyazlı sınıflardan birini oluşturmaktadır.

Akademik personelin bir çoğu, özellikle rektör yardımcıları, dekan, enstitü müdürü, bölüm başkanı gibi idari görev alan akademik personel halen İstanbul’dan gelip gitmekte ve idari görevde bulundukları halde bu üniversiteye 2 veya en fazla 3 gün gelmektedir. Bu durum üniversitede işleyişe ve sürekliliğe engel olmaktadır.

İyi işleyen kurumların, verimliliğin ve toplumsal zenginliğin artmasına katkıda bulunduğu gerçeğinden yola çıkarak Yalova Üniversitesi’nde kurumsal yapılanmanın gerektirdiği mekanizmaları işler hale getirecek ve kurumsal yapıyı güçlendireceğiz.

Yalova Üniversitesi’ni temsil eden akademisyen ve idarecilerin derdi feribota yetişmek olmamalı. Bu sebeple Yalova’da yerleşik hayatı özendirici tedbirler alacağız.

Yurt sorununa çözüm üreteceğiz

Yalova’da devlet yurtlarının kapasitelerinin arttırılması ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yurtların inşası için gerekli adımları atacağız” dedi.

Fehime Jülide Hızal Yücesoy amacının, Yalova Üniversitesi’ni yüksek kalitede ürünler ortaya koyabilecek bilimsel çalışmalar üreten; vizyonu geniş, analitik düşünen, çalışkan, devletini ve milletini seven, idealist öğrenciler yetiştirebilen lider üniversite haline dönüştürmek olduğunu belirtti.

Yalova’ya hizmet etmek için çalışan bir aday

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fehime Jülide Hızal Yücesoy , yaptığı çalışmalarla ilgi sorulan soruyu, “Ben kendimde Yalovalı olduğum için bir sahiplenme durumu oldu. Çevreyle ilgili çeşitli marka toplantılarına katıldık. Daha sonra YASKİ ile ortak Yakup Koçal’ın belediye başkanlığı zamanında Safran ve Samanlı derelerindeki su kalitelerini belirlemek üzere bir proje yazdım. Maddi destek sağlamak için DSİ’nin katılımını istedik. DSİ’nin katılımı biraz uzun sürdü. Fiilen deneyimlerini yapmaya bu yıl başlayabildik. Çalışmalar güzel gidiyor. O süre zarfında Yalova’daki susuzluk vs. gündeme gelince çeşitli çalıştaylar yapıldı. O çalıştaylara da ben sunumlarımla katıldım. Çalıştay sonrasında bir yıllık bir heyet kurularak bir çalışma yapıldı. Bu çalışmaya da katıldık ve 60 maddelik bir bildiri yayınladık.  Yalova’yla ilgili ben çalışmaktan hoşlanıyorum.

Ben kendi çalışma alanımı yaratmak için kendime bir ar-ge laboratuarı kurdum. Bunun için tabi ki 2010’dan beri çok çeşitli projeler aldım. Proje destekleriyle bu laboratuarı kurma imkanı buldum. Hatta yine YASKİ’nin desteğiyle bir laboratuar odası edinebildim. Laboratuar benim kendi laboratuarım.  Ama özellikle bunu uzun vadede su analizleri konusunda akredite etmeyi istiyorum. Laboratuar, kimya ve süreç mühendisliğinin ar- ge laboratuarı olarak geçiyor. Bizde çalışma prensibi bütün üniversitelerde de aynı şekildedir. Hocaların ayrı ayrı laboratuarları vardır. Benimki de bu şekilde bir laboratuar. Ben laboratuarımla gurur duyuyorum hepinizi de bekliyorum.

Ben bu su analizlerini sadece Yalova’daki suları korumak amacıyla yapıyorum. Bunun bana akademik anlamda bir getirisi yok. Çünkü bunlar dünyanın her yerinde yapılmış çalışmalar. Yayınlamaya kalktığımda bunlar impact faktörü çok yüksek dergilere gidemiyor. Ben övünerek söylüyorum ki çalışmaların bir çoğu impact faktörü yüksek dergilerde yayınlandı. Benim laboratuarımda birden fazla iş yapılıyor. Bunu da övünerek söylüyorum.” şeklinde yanıtladı.

Rektör adayı Fehime Jülide Hızal Yücesoy’ dan büyük incelik

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sezgin Altınel’in doğum günü olduğunu öğrenen Yücesoy, büyük bir incelik göstererek kendisinin doğum gününü kutladı

.