“Eğitim hizmetlerinin kalitesini her aşamada yükseltmek zorundayız”

Bilgi çağının yaşandığı günümüzde eğitimin; gelişmenin, değişen koşullara uyum sağlamanın ve çağdaşlaşmanın vazgeçilmez koşulu olduğunu ifade eden Başkan Şener, “Genç nesillerin yaşama bakışlarını, sorgulama ve araştırma yetenekleri mutlaka çağdaş bir eğitim sistemi ile geliştirmek zorundayız.

Aklın ve bilimin egemen olabilmesi için düşünen, düşüncesini özgürce açıklayabilen, kararlarını sorumlulukla verebilen yetkin bireyler yetiştirilmesi ve bu bireylerin toplumun çoğunluğunu oluşturması gerekir.

Dünyada yaşanan dönüşümlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil, yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek için, eğitim sistemimizi geliştirmek, eğitim hizmetlerinin kalitesini her aşamada yükseltmek zorundayız.

Öğrencilerimizin, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak ve ilgi alanlarını geliştirecek, dogmalardan ve ezbercilikten uzak, öğrenmeyi temel alan bir eğitim sistemi, bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunabilecek kuşakların yetiştirilmesini sağlayacaktır.

“Başöğretmen Atatürk’ün yol göstericiliğinde”

Şüphesiz ki eğitim sistemimizin temel taşları Başöğretmen Atatürk’ün yol göstericiliğinde mesleklerini her türlü zorluğa karşı özveriyle yapan sevgili öğretmenlerimizdir. Bir öğretmen çocuğu olarak öğretmenlerimizin günlük hayatlarında neler yaşadıklarını, ne büyük özveriyle görevlerini yaptıklarını, mesai saatleri dışında bile öğrencilerinin ve toplumun gelişimi, huzuru ve mutluluğu için nasıl çabalar harcadıklarının birinci elden yaşayan biri olarak söylüyorum ki; Öğretmenlerimizin hakları gerçekten ödenemez.

Öğretmenlerimiz, Cumhuriyet'in kuruluşuyla birlikte gerçekleştirilen atılımlarda hep ön sıralarda yer almış, Cumhuriyet'e ve değerlerine yürekten bağlı aydın kuşaklar yetiştirerek, çağdaşlaşma sürecine katkıda bulunmuştur. Öğretmenlerimizin yurdumuzun her köşesinde, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında eğitim vermelerini sağlayacak çağdaş bir eğitim sistemini ve her türlü olanağı kendilerine sağlamalıyız.

“Öğretmenlerimizin her şeyin en iyisine layık olduklarını düşünüyoruz”

Memleket Partisi olarak, sağlıklı kuşaklar yetiştirmek ve yeni kuşakların çağdaş yaşam sürmelerine olanak sağlayacak bilgi, birikim ve becerileri kazandırmaları için özveriyle görev yapan değerli öğretmenlerimizin de her şeyin en iyisine layık olduklarını ve hak ettiklerini düşünüyoruz.

Kadrolu, kadrosuz, sözleşmeli gibi öğretmenler arasında eşitsizliğe yol açan her türlü haksız uygulamayı ortadan kaldırıp, adaleti sağlayacak, hak ettikleri desteği vereceğiz.

Başöğretmen Atatürk'ün yol göstericiliğinde geleceğimize yön veren, yetiştirdikleri kuşaklarla çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarına öncülük eden öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” açıklamasında bulundu.