Çalışma ve İŞKUR il Müdürü Erhan Dede ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali arasında geçtiğimiz günlerde Sosyal Çalışma Protokolü imzalandı.

Çalışma ve İŞKUR il Müdürü Erhan Dede, "Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ile tanıtımı, kütüphanelerin bakımı ve düzenlenmesi ayrıca kültürel ve sosyal hizmetlerin desteklenmesi alanlarında uygulanacak olan Sosyal Çalışma Programları; gençleri geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif işgücü piyasası araçlarından biri olacak ve bu program sayesinde gençlerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirecekler. Ayrıca harçlıklarını çıkaracaklar ve emekliliklerine sayılacak sigortaları yapılacak" dedi.

Dede, sözlerine şöyle devam etti:

SÇP’lerin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, 3 ay süreyle düzenlenecek program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün ile sınırlandırılıyor.

Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması kapsamında düzenlenen Sosyal Çalışma Programı (SÇP) programlarında;

1-Müze ve danışma bürosunda kayıt işlemleri enformasyon hizmeti,

2-Müze içinde tarihi eserlerin muhafazası maksadıyla gözetmenlik,

3-Konservasyon ve restorasyon çalışmalarına destek,

4-İlin tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımına yönelik afiş, broşür vb. çalışmaları için içerik oluşturma, tasarım yapma,

5-Kütüphane, Millet Kıraathanesi ve okuma salonlarının düzenlenmesi öğrenci rehberliği ve okuma alışkanlığı kazandırma çalışmaları öğrencilerimizin Kültür ve Turizme katkı sunacağı faaliyetleri olacak.