HABER: Abdullah Bozkurt

Başkan İbrahim İnce açıklamada şunları söyledi;

Ülke genelinde bütün il ve ilçelere suni futbol sahası yapılırken birçok oyuncunun sakatlığa maruz kaldığı gözlerden kaçmadığı gözleniyor.

İnce "Yalova'da doğal çim sahalar var"

Yalova ilinde bildiğim kadarı ile çim sahası olarak Atatürk stadı ve Çınarcık sahası olarak görülüyor. Bunların yanında da atıl olan Akköy gibi buna benzer toprak fakat doğal çim olmaya müsait sahaların olduğumda edindiğimiz bilgiler arasında. Yalova merkez ve ilçelerde Suni çim sahada futbol oynayan futbolcuların eklem bölgelerinden kalıcı sakatlıklar yaşadığı gözlerden kaçmazken çim futbol sahaların çoğalmasının futbolcuların sağlığı açısından da oldukça önemli olduğu biliniyor.

Marmara’nın incisi Çınarcık Bal Ligine alınmalıydı

Ülkemizde bilinen bu gerçekler varken bugün açıklanan kararlar doğrultusunda bazı illerin Kütahya, Düzce gibi illerin BAL liginde temsil eden takımlarının sayısının çoğaldığını gördük. Yalova olarak da Çınarcık Belediyespor, sahasıyla, tesisi, taraftarı, halkı ile özellikle tesisi ve sahasının doğal cim olmasından ve aynı zamanda ligde sıralamasından dolayı ileride Bölgesel ligde olmayı hakkediyordu.

Bakımının zor olduğu söyleniyor

İl ve ilçelerde bulunan birçok çim saha yıkılırken yerine suni çim saha yapıldığı ve çim saha bakımlarının çok zor olduğu, bu yüzden suni çim sahalara dönüşlerin olduğuna değinildi. Spor uzmanları tarafından yeni yetişen genç oyuncuların çim sahada çalışmasını isterken suni çim sahaların eklem bölgelerinde kalıcı sakatlıklar bıraktığını da vurgulandı. Spor uzmanları tarafından futbolcuların kramponlarını iyi seçmesi istenerek şu ifadeler kullanıldı: “Krampon altında bulunan dişlilerin kısa olması gerekiyor, uzun olduğunda suni çime takılmaları kolaylaşıyor ve sakatlığa davetiye çıkarıyor.