Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafını ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Vekili Tutuk, Yalova Belediyesi tarafından esnafa sağlanacak katkıları esnafla paylaştı.

Minibüs hatlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalışma yapılacak

Tutuk, ilk olarak esnafa kira müjdesi verdi. Haziran ayından itibaren yılsonuna kadar 7 ay boyunca kira bedelinin %50’sinin alınmayacağını belirten Mustafa Tutuk, geriye dönük borçlarla ilgili de yasal mevzuat hükümleri çerçevesinde çalışma yapılacağını söyledi. Terminal yanında bulunan 400 Yataklı Devlet Hastanesi’nin yapımının tamamlanmasıyla birlikte minibüs hatlarının da yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalışma yapılacağını Başkan Vekili Tutuk esnafa aktardı.

“Esnafımızın Her Zaman Yanındayız”

Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk; “Körfez geçiş köprüsü güzergahına bağlı olarak yolcu ve araç sirkülasyonundaki düşüş esnafımızı olumsuz etkiledi. Bunun dışında yaklaşık 1,5 yıldır sadece ülkemizde değil tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle araçların taşıma kapasitelerinde yaşanan kısıtlama nedeniyle esnafımız yine olumsuz etkilenmekte.

Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde açıkladığı destek paketiyle esnafımıza sıcak para yardımını duyurdu. Bizlerde bu desteği genişletmek adına Terminal esnafımızın sektörel bazlı sorunlarını bir nebze olsun azaltmak adına kiralarını yarı yarıya düşürdük. Geriye dönük borçlarının yapılandırabilme ihtimali var mı yasal mevzuat uygun mu bunu inceleyeceğiz. Terminal esnafımız ile bu süreçte ortak ne yapabiliriz bunu konuştuk, konuşmaya da devam edeceğiz. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.