Açılışa ilgi yoğundu. Yalova kurum ve kuruluşlarından saygın isimler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

Birey Okulları, Doğa Koleji ortakları ve yeni ortaklıklarla açıldı. Birey Okullarının kurucu ortakları ise şu şekilde; Ercüment Tokay, Oktay Çolak, Uğur Erdinç, Mümin Balcı, Ali Kayaş, Yeşim Keçici Bahadır, Şebnem Şimşek, Soner Aksoy, Ebru Çolak.

İlk konuşmayı okul birincisi Kerem Öztürk yaptı. Kurucu ortaklardan Ercüment Tokay, okulun mimarisi, bölümleri ve alanları hakkında bilgi verdi. Tokay;

”Bizler Yalova’da hikayemizi yazmaya başladığımız andan itibaren başarıya çok inandık” dedi ve desteğini esirgemeyenlere teşekkürlerini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da okul kurucularına bu eğitim yuvasını kazandırdıkları için teşekkürlerini iletti.

CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, öğretmenlik yapmış olduğu dönemlerde, kendilerinin yapamadıklarını öğretmen arkadaşlarının yapabilmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol;

“Sağlıkta, dünyada öncü olduk ama milli eğitimde de eksiklik ve aksaklıklarımız vardı. Siyasetin dışında, eğitimin duayeni ve yaptığı projelerle bütün velilerin sosyal medyadan bile inceleyip tanıdığı bir bakanımız var. Ben bu yıl ve bundan sonra çok daha ümitvarım. Her şeyin değişeceğini, tam arzu ettiğimiz seviyede olacağını düşünüyorum. Özel olarak da belirtmek istiyorum. İki evladım var. Karşımda gördüğüm hocalar dershaneciyken evlatlarıma büyük emekler verdi, onlar haklarını helal etsin. Eğitim ve politikalar önemli. İnşallah dünyada en iyi yerlere gelir öğrencilerimiz. 2018 ve 2019 eğitim öğretim yılı hayırlı olsun, başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış kurdelesinin kesilmesi ile bina gezildi. Dersliklerde, öğretmen ve seçilen öğrenciler ilgili branşa göre sunum gerçekleştirdi. Kimya deneyi, müzik dinletisi ve teknoloji sunumları izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter