“30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır” diyen Uysal, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Türk milletinin 1919'da Samsun'da Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlattığı İstiklal Mücadelesi'ni tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle zafere taşındığı gündür.

30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı İstiklal Savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur. Türkiye, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir.

Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle 'Ya istiklal ya ölüm’ tercihiyle baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini göstermiştir. Türk Milleti, o gece 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur. Çanakkale'yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan, son olarak da 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir.

Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor; bu topraklarda Ay Yıldızlı Bayrağımız altında özgürce yaşamamızı sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.”