Düzenlediği kayda değer çalışmaları ile tanınan Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi, 3 Aralık’ta da uzun süre unutulmayacak bir etkinliğe daha imza attı. Engelli gençlerin isteğini Vali Erol'a ileten ve olumlu yanıt alan Şube Yönetimi farklı engel guruplarından oluşan 30 genci ve ailesini 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde Yalova Efsane Halısaha’da, Yalova Valisi Muammer Erol ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık ve birçok bürokratı halısaha maçında buluşturarak, engelli insanların sorunlarına dikkat çektiler. Maçta, eski Fenerbahçeli futbolcu Faruk Yiğit de yer aldı. Ayrıca Beyazay Derneği Yalova Şubesi Vali Erol'a özel olarak yaptırdıkları 77 numaralı formayı da hediye ettiler.

Erol, engelli aileleriyle de sohbet etti

Engelli gençler ve aileleri ile uzun uzun sohbet eden Vali Erol; "Bizlerin görevi sizlerin yanında olmak ve her zaman yanınızdayız" dedi. Vali Erol engelli gençlerle birlikte halısaha maçı yaparak gençler ve ailelerini mutlu etti. Gençler ve aileleriyle tek tek ilgilenen Erol daha sonra Türkiye Beyazay Derneği Yalova Şubesi Başkanı Fatih Olğun, Yönetim Üyeleri ve bürokratlarla sohbet etti. Baştan sona görülmeye değer anların yaşandığı organizasyonda engelli gençler ve ailelerinin mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Şube Başkanı Olğun teşekkür etti

Şube Başkanı Fatih Olğun; “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde engelli gençlerimizin isteklerini kırmayarak halısahada onlarla birlikte olan Yalova Valimiz Sayın Muammer Erol'a gençlerimiz ve aileleri adına teşekkür ederken, kendilerini yalnız bırakmayarak organizasyonda yer alan İl Müdürleri ile tüm katılımcılara da ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Olğun; amaçlarının ilimiz genelinde ikamet eden tüm engellilerin ve ailelerinin her şart ve koşulda her zaman yanında olmak olduğunu belirterek çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini dile getirdi. Olğun ayrıca; bu çalışmaların bir ekip işi olduğunu, çok iyi ve çalışkan bir ekibe sahip olduklarını, çalışmalarda aktif yer alan yönetim kurulu arkadaşlarına, üyelerine ve gönüllülerine de teşekkür etti.

Halısaha maçında yer alan engelli gençlerin aileleri ise; çok mutlu olduklarını, Vali Muammer Erol, çocuklarının isteğine kulak vererek halı sahaya gelmesinin kendilerini sevindirdiğini ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk