Vali Yılmaz yaptığı açıklamada; ‘’Sevgili Peygamberimizin (sav) dilinde evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade edilen mübarek Ramazan-ı Şerifin son günlerine yaklaşırken,10 Haziran Pazar gecesini 11 Haziran Pazartesi’ye bağlayan gece, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi’ne bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız.

Feyz ve bereketini hep birlikte hissettiğimiz mübarek Ramazan ayının en özel gecelerinden 'Bin aydan daha hayırlı' olan Kadir Gecesi, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Bu gece, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir. Yüce Rabbimiz tarafından müminlere bir ömre bedel imkân ve fırsat sunulan bu mübarek geceden hakkıyla istifade etme imkânı vermesini, birlik ve beraberliğimize katkı sağlamasını, saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam Âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyamıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum’’dedi.